Burjassot obri l’Oficina Xaloc per a gestionar temes d’habitatge

22 juny 2022|Burjassot

Xaloc

Des de fa unes setmanes, Burjassot compta amb la seua pròpia Oficina Xaloc, posada en marxa per la Generalitat Valenciana, des de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. Es tracta d’un servei de finestreta única orientat als municipis per a atendre i assessorar la ciutadania en temes relacionats amb l’habitatge, la regeneració d’habitatges i edificis i la regeneració urbana.

L’Oficina Xaloc de Burjassot està situada en l’Avinguda Màrtirs de la Llibertat, 7, baix i l’horari d’atenció és de dilluns, dimecres i divendres, de 9 h a 14 h. Per a acudir a l’Oficina Xaloc a realitzar qualsevol consulta o gestió, és necessari sol·licitar CITA PRÈVIA. A més, l’Oficina Xaloc compta amb un telèfon de contacte que és el 664 082 388 i amb un correu electrònic: oficinaxaloc@burjassot.es.

En línies generals, els veïns i veïnes de Burjassot podran trobar en l’Oficina Xaloc, amb un arquitecte i un advocat com a equip de treball interdisciplinari al capdavant d’aquesta, un únic lloc per a rebre informació, assessorament i acompanyament en qüestions com a ajudes al lloguer, mediació i intermediació per a persones o unitats de convivència en risc de perdre el seu habitatge habitual i en foment i acompanyament en la rehabilitació d’habitatges i edificis, entre altres assumptes.

Dividida en unitats d’actuació, el resum de funcions que podrà exercir l’Oficina Xaloc és:

– Unitat de finestreta única: informació, assessorament i derivació; tràmit i gestió d’ajudes; foment i acompanyament de la rehabilitació.
– Unitat de gestió de l’hàbitat: gestió i manteniment del parc d’habitatges amb finalitats socials; millora de l’hàbitat; augment d’habitatges amb finalitats socials.
– Unitat de protecció de tinença de l’habitatge: servei d’emergència i servei de mediació.
– Unitat de rehabilitació i eficiència energètica: millora dels habitatges del parc privat i impuls de l’eficiència energètica i de les energies renovables.
– Unitat d’Observatori Local de l’Habitatge: informació i anàlisi; coordinació i participació en el programa XALOC i gestió de registres oficials relacionats amb l’habitatge.