Burjassot viu el seu dia gran de festes, el 16 d’agost, amb més de 12 hores d’actes dedicades al seu patró, Sant Roc

29 juliol 2019|Burjassot

Des de 16/08/2019 fins a 16/08/2019

San Roque

És el dia gran de les festes a Burjassot. El dia en què la tradició s’ajunta amb la pólvora, amb l’aigua i amb la música. El municipi celebra el dia de Sant Roc amb magnificència, iniciant els actes en el seu honor ben d’hora, a les huit del matí.

A aqueixa hora tindrà lloc el tret d’un ram de focs artificials en la Plaça de l’Ajuntament per a donar pas, a les 11.30 hores a la concentració dels Clavaris de Sant Roc 2019 en la mateixa Plaça per a dirigir-se junts cap a la Parròquia de Sant Miquel. Allí, a les 12 hores començarà la Missa Major en honor al patró de Burjassot.

Aproximadament a les 13.30 hores, la Clavaria realitzarà la tradicional visita a la Llar Sequera i, després d’aquesta, es dirigirà a l’Ajuntament on a les 14 hores tindrà lloc el lliurament de premis de l’exhibició de pirotècnia. A les 14.30 hores serà el moment de la pólvora amb una gran mascletà, al Carrer Pintor Goya, que posarà el fermall d’or als actes del matí.

Ja a la vesprada, a les 19.30 hores, la Clavaria de Sant Roc tornarà a concentrar-se en la Plaça de l’Ajuntament per a dirigir-se a San Miguel punt d’inici, a les 20 hores de la processó en honor al Sant, que discorrerà pel seu itinerari habitual i comptarà amb l’acompanyament de l’Agrupació Musical “Los Silos”.

La pólvora i la tradició seran protagonistes, com no pot ser d’una altra manera, de la nit del 16 d’agost. A les 23:30h s’iniciarà, des de la Parròquia de Sant Miquel, la Pujà de Sant Roc, Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana. Farà parada en la Plaça de l’Ajuntament, on se celebrarà la Rodà al sant per a, una vegada finalitzada, continuar, fins a l’Ermita.

Per a finalitzar les festes en honor a Sant Roc, a la 1 de la matinada del 16 al 17 d’agost, es podrà gaudir d’un espectacular castell de focs artificials en l’aparcament de les Palmeres, que estarà patrocinat per la Regidoria de Festes.