Dicapaz fa “gala” en el Tívoli de la seua màxima, “Tots som capaços”

9 juliol 2018|Burjassot

I Gala del Deporte Dicapaz

“Hui, demà i sempre…tots som capaços”. Aquesta frase resumeix l’esperit i l’objectiu de Dicapaz i, cap de tots aquells que ahir van omplir el Tívoli per a assistir a la I Gala de l’Esport, organitzada des de l’associació, tindrà hui cap dubte que totes les persones que formen part d’aquesta família, tan gran i capaç de tot, lluiten i s’esforcen, diàriament i des de l’alegria, per fer aqueixa frase realitat.

La I Gala de l’Esport de Dicapaz va tindre lloc, en el matí d’ahir diumenge, en el Saló d’Actes del Centre Cultural Tívoli de Burjassot. Una gala a la qual va assistir l’alcalde de Burjassot, Rafa García, el regidor d’Esports, Manuel Pérez Menero i la regidora Amparo Palanca. Van ser ells els primers a pujar a l’escenari, després de l’aplaudida actuació de Campus Gym València, per a premiar i reconéixer la capacitat, l’esforç, les ganes i l’alegria dels usuaris i usuàries de Dicapaz que practiquen el rugbi i l’atletisme. Prèviament, la família de Dicapaz va tindre un emocionadíssim record, carregat d’energia i positivitat cap a Sergio i Iván, dos usuaris que, encara que ja no estiguen físicament, caminen per sempre al costat de tots els cors de Dicapaz.

A partir d’ací, la Gala, presentada amb visible il·lusió per part d’usuaris de Dicapaz, va anar un continu anar i vindre a l’escenari de tots els usuaris de Dicapaz que, al llarg de l’any, participen en els molts dels serveis que ofereix Dicapaz a les persones amb diversitat funcional. Esports com el pádel, el tennis, el bàsquet, la natació, el zumba i el ciclisme de sala o futbol són practicats regularment per usuaris i usuàries de Dicapaz que van anar pujant a l’escenari a recollir el seu guardó, irradiant energia a dolls i rebent l’aplaudiment de tots els seus familiars i amics. Però també els xavals que participen en les activitats culturals o d’oci organitzades per Dicapaz, així com els que acudeixen a l’Escola d’Estiu o aquells que van acumular quilòmetres i experiències inoblidables a les seues cames, en les dues edicions del Camí de Santiago, van pujar a rebre el seu homenatge.

Altres autoritats presents en la Gala així com entitats patrocinadores van anar entregant tots els guardons a la diferència i a la capacitat, possibles també gràcies a les monitores i monitors que formen part de Dicapaz, a més de nombroses persones voluntàries. Per a posar el fermall final a un matí carregat d’emocions, els fundadors de Dicapaz, Paco Jiménez, Javier García i Luís Pérez, van rebre un llarg i sentit aplaudiment per part de tots els presents. Finalment, tot l’escenari es va omplir “Dicapaços” molt capaços cantant “El Rap de Dicapaz”.