El CEIP Villar Palasí treballa al març la igualtat de gènere

14 març 2019|Burjassot

CEIP Villar Palasí

Al llarg del curs, en el CEIP Villar Palasí de Burjassot, a més d’avançar amb les assignatures reglamentàries, també s’aborden matèries i temes rellevants en matèria d’educació. Així i al llarg d’aquest curs, per exemple, docents i alumnat estan duent a terme un enriquidor projecte anomenat “Una finestra al món”, en el qual s’endinsen en cultures diferents a la cuñtura occidental per a conéixer les seues particularitats, costums i tradicions.

A més, en aquest segon trimestre, s’està treballant amb especial èmfasi en la igualtat de gènere i la coeducació i moltes d’activitats que s’estan duent a terme estan relacionades amb la perspectiva de gènere. Per exemple, les disfresses del carnestoltes van estar dedicats a oficis tradicionalment associats amb el gènere masculí però que perfectament poden desenvolupar, i de fet desenvolupen, també dones. Aquest carnestoltes basat en oficis va recórrer, en cercavila, la barriada del col·legi. En aquest sentit, des del professorat s’està posant especial interés en què l’alumnat assimile que tant les diferències entre gèneres com les diferències entre cultures o les diferències entre individus són les que aporten riquesa i valors a la societat.

Per a celebrar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, els diferents cursos han treballat la biografia de diferents dones destacades, tant valencianes com burjassoters com, per exemple, Amparo Pastor, escriptora; Amparo López, catedràtica d’enginyeria hidràulica o Amparo Nieto, esportista de lluita lliure, entre altres. Per part seua, l’alumnat de 6é de Primària ha treballat l’obra teatral “La història de Burjassot contada por mujeres”, de l’escriptora burjassotera Amparo Pastor. Amb el material que han confeccionat sobre dones que apareixen en la publicació, s’ha creat una exposició que es pot veure en diferents llocs del centre educatiu.