L’Espai d’oci i esplai de Burjassot va tancar 2018 amb més de 570 cessions d’ús

12 març 2019|Burjassot

zona de ocio

Era una zona demandada per la ciutadania i la seua acceptació no ha pogut ser millor. La zona d’oci i d’esplai que l’Ajuntament de Burjassot posava en marxa perquè les ciutadanes i els ciutadans del municipi gaudiren del seu temps d’oci sense necessitat d’eixir del municipi, ha tancat 2018 amb unes xifres de cessió d’ús molt positives: la zona s’ha cedit en 578 ocasions, sent triada per les veïnes i els veïns de Burjassot per a celebrar els seus menjars i sopars del cap de setmana.

Quant a la demanda de l’espai, són els horaris de dinar els que tenen més peticions, amb 389 reserves mentre que, el torn de sopar, es va sol·licitar en 189 ocasions. Per mesos, són juny i setembre els que més sol·licituds han tingut, amb 84 i 70 respectivament, seguits d’octubre, amb 69 sol·licituds, abril amb 63 i agost i maig amb 56, en tots dos casos.

Per a l’alcalde de Burjassot, Rafa García, “aquestes xifres no són sinó la constatació que la creació d’aquesta zona d’oci i esplai ha sigut molt positiva per al municipi. Ara podem gaudir d’una paella o una barbacoa els caps de setmana sense necessitat d’eixir de Burjassot. A més, la zona està sent respectada i molt ben cuidada per part de tots i totes les usuàries, un fet molt important ja que mostra l’estima, la importància i el valor que els nostres ciutadans i les nostres ciutadanes donen a aquesta”.

La reserva de l’espai es pot realitzar accedint a la web municipal, www.burjassot.org, on l’usuari haurà d’entrar en la Seu Electrònica de l’Ajuntament lloc en el qual es demanarà, mitjançant el DNI, la identificació del ciutadà. Una vegada identificat, i si no s’accedeix amb certificat electrònic, l’usuari registrat rebrà un sms en el seu mòbil amb el codi d’accés. Una vegada introduït, ja es pot triar la reserva de la barbacoa, el paeller i les taules.

En donar-li a “nova reserva”, es tria el tipus que es vol realitzar, paeller o barbacoa, si és dinar o sopar i es tria la data. Una vegada triada, i després de llegir i acceptar les normes d’ús de la zona d’oci, es confirma la reserva. L’usuari rebrà un correu electrònic confirmant la reserva, on s’especifiquen també els horaris d’ús de l’espai, tant si es tracta de dinar com si és un sopar.

Cada reserva porta assignat el número de paeller o barbacoa i la taula que li correspon. És molt important que tots dos espais, una vegada deixats d’utilitzar, es queden nets i recollits per al seu posterior ús per part d’altres usuaris de l’espai. La persona autoritzada per a ocupar l’espai públic serà responsable dels possibles danys que pogueren originar-se en l’ús de les instal·lacions cedides i podrà ser sancionada en el cas de no respectar les normes d’ús que originen els citats danys.