El Ple Municipal aprova diverses mocions en la seua sessió ordinària de gener

28 gener 2016|Burjassot

El Ple de l’Ajuntament de Burjassot, en la seua sessió ordinària del mes de gener, que es va celebrar dimarts passat 26 i, al llarg de la seua celebració, es van debatre i aprovar diverses mocions, rellevants per al municipi i presentades pels diversos grups polítics amb representació, algunes de manera individual i unes altres conjuntament.

En primer lloc i en l’Àrea de Benestar Social, va quedar aprovada una moció presentada pel grup PSPV-PSOE per a la conversió del municipi de Burjassot en Ciutat Educadora, a través de la signatura de la Carta de Ciutats Educadores. Aquesta moció va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics. L’encarregada de coordinar el moviment internacional de Ciutats Educadores és l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, fundada en 1994. Aquesta carta contempla que, en l’actualitat, l’educació i la formació de les persones ha depassat l’àmbit de l’escola i que pot estimular-se en molt diversos àmbits de la ciutat. Així, en el seu preàmbul, la Carta de Ciutats Educadores contempla que “hui més que mai, la ciutat, gran o xicoteta, disposa d’incomptables possibilitats educadores” i, amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Burjassot pretén “avançar cap a una ciutat cada vegada més educadora, és a dir, més igualitària, solidària, pacífica, inclusiva i participativa”. En aquest sentit, l’Ajuntament de Burjassot, des de la Regidoria d’Educació, ja està treballant en l’impuls del pla “Burjassot Ciutat Educadora”, prestant especial atenció a la necessitat de promoure la convivència escolar, en pro de la no violència i la creació dels primers passos per a desenvolupar una cultura de pau en el context educatiu de Burjassot. Per a açò, s’ha implicat tant a la comunitat educativa, com a diferents serveis municipals com Espai Dona o la Policia Local, així com al teixit associatiu de Burjassot.

Els grups municipals PSPV-PSOE i Coalició Compromís van presentar al Ple una moció conjunta sobre la selecció del personal funcionari i laboral en l’Ajuntament de Burjassot. El text va ser aprovat amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Coalició Compromís, Esquerra Unida, Ciudadanos, Totes amb Burjassot i l’abstenció del Partit Popular. La moció aprovada contempla que “per a la selecció del personal funcionari i laboral fix, s’aprovaran unes Bases Generals, les quals seran negociades en la Taula General de Negociació dels Empleats Públics”. També contempla que “els membres dels tribunals de selecció seran nomenats d’entre el personal funcionari de carrera” i, al temps, que “s’ha de garantir la paritat entre homes i dones en la composició dels tribunals”. Aquests i altres acords queden contemplats en la moció aprovada “per a generar les condicions més adequades perquè la igualtat d’oportunitats a l’accés a un lloc de treball en l’Ajuntament siga, no solament un principi teòric sinó que siga impossible qualsevol comportament que permeta desconfiar de la transparència i de la imparcialitat de la institució municipal”.

Presentada conjuntament pels grups municipals Totes amb Burjassot, Coalició Compromís i Esquerra Unida, es va presentar i aprovar una moció pel “no a la guerra, al terrorisme i a la retallada de llibertats”. En aquesta moció s’acorda, entre altres punts, “manifestar el rebuig al terrorisme, a la guerra i a l’ús de la violència per a resoldre conflictes entre estats i entre pobles, així com manifestar solidaritat amb les víctimes”. L’acord també implica “declarar Burjassot com a municipi contrari a la guerra i la intervenció militar i fer una declaració institucional de suport al manifest “No en el nostre nom” i “manifestar el compromís per la pau, la llibertat, la fraternitat, la solidaritat i la justícia global”, entre altres punts d’acord.

També es va aprovar una moció presentada pel grup municipal de Ciudadanos per a solucionar els problemes de la sèquia de Tormos al seu pas pel CEIP Verge dels Desemparats. La moció va ser aprovada amb els vots a favor de Ciudadanos, PSPV-PSOE, Partit Popular, Totes amb Burjassot i Esquerra Unida. Coalició Compromís es va abstenir. El text de la moció explica que “la sèquia de Tormos transcorre descoberta en el carrer Mariano Benlliure, al seu pas pel col·legi Verge dels Desemparats, un tram que resulta especialment perillós per estar pegat al pati del centre, amb el conseqüent trànsit de xiquets que passen per allí cada dia. Si bé és cert que la sèquia es va cobrir amb una reixa per a evitar que algú poguera caure al seu interior, no sembla una mesura suficient per a garantir la seguretat dels més menuts que puguen colar-se”. Així, la moció aprovada ha acordat “instar a la sèquia de Tormos a netejar i condicionar la zona per a solucionar els problemes de seguretat i de salubritat a l’entorn del col·legi públic Verge dels Desemparats”. Així mateix, “s’insta a la sèquia de Tormos a tapiar el tram en el carrer Mariano Benlliure al seu pas pel centre educatiu per a acabar definitivament amb els problemes existents”.