La festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals, es dóna cita en la Plaça dels Furs de Burjassot

11 gener 2019|Burjassot

Des de 20/01/2019 fins a 20/01/2019

San Antonio

És una cita que cada any reuneix a més públic i a més animals de companyia. Una cita amb la tradició que omple la Plaça dels Furs, la de l’Església de Sant Miquel, de veïnes i veïns disposats a gaudir d’un agradable matí de diumenge en la qual les seues mascotes seran beneïdes.

Es tracta de la festivitat de sant Antoni Abat, patró dels animals, que enguany Burjassot celebrarà diumenge que ve 20 de gener amb un canvi important en l’hora de desenvolupament. Enguany, la benedicció començarà a les 12 del matí, després de la celebració de l’eucaristia de les onze del matí a l’Església de Sant Miquel i, com s’ha assenyalat, en la Plaça dels Furs que estarà preparada, gràcies al treball de la Brigada Municipal d’Obres, dirigida pel regidor Manuel Pérez Menero, per a viure un dia tan important per al municipi. Tampoc faltarà el suport de Policia Local i el de Protecció Civil per al correcte desenvolupament de l’activitat.

Organitzada per la regidoria de Benestar Animal, dirigida per Olga Camps, amb la col·laboració de la Penya El Cavall i amb Pepe “Pancheta” al capdavant, la benedicció estarà a càrrec del rector de l’Església de Sant Miquel, Javier Abad Chismol. Tampoc faltarà a la cita Eduardo Alfaro, que farà de comentarista de la festa.

Les més variades espècies d’animals de companyia, genetes, amazones i els carros de tir procedents de localitats veïnes i, el de Burjassot, que tradicionalment tanca la desfilada, es donaran cita en un matí tan important per al municipi.

A més de la benedicció, tots els animals rebran el tradicional detall de Sant Antoni, el brioix de pa, la garrofa i l’estampa. A més, els carros de tir rebran un arnés de cap per als cavalls.