La sessió ordinària del Ple de novembre a Burjassot aprova quatre mocions

29 novembre 2017|Burjassot

Mosaico-Escudo-Ayuntamiento.jpg

Cada últim dimarts de mes, el Ple de l’Ajuntament de Burjassot, conformat per PSPV-PSOE, Compromís, PP, Ciutadans, EU i Totes amb Burjassot, celebra la seua sessió ordinària per a procedir a l’aprovació de diferents mocions i punts vinculats a la gestió municipal. Així, en el ple del mes de novembre, quatre han sigut les mocions que s’han aprovat. 

En primer lloc, i per unanimitat, s’aprovava la moció presentada per Compromís per a declarar Burjassot municipi promotor del joc lliure d’estereotips i no sexista. El text arreplega, en els seus acords que, amb la seua aprovació, es manifesta el compromís de l’Ajuntament “amb una educació igualitària que fomente els valors d’equitat, tolerància i respecte cap a les persones, independentment del seu gènere, ètnia, religió o opcions polítiques“. Així mateix, Burjassot es declara “poble compromés amb els principis del joc lliure d’estereotips i promotor del joc no sexista“, un principi que estarà present “a l’hora de promoure accions lúdiques dirigides a la infància“. D’igual manera, la moció arreplega el suport del Consistori “a la campanya Deixa’m jugar, deixa’m ser“, engegada des d’Espai Dona i el Servei Psicopedagògic Municipal i garantir que la campanya arribe a tots els centres escolars, incloses les Escoles Infantils de 0 a 3 anys.

La segona de les mocions aprovades, amb el vot a favor del PSPV-PSOE, Compromís, EU i Totes amb Burjassot, l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra del PP, ha sigut la presentada per Totes amb Burjassot en contra del recurs d’inconstitucionalitat a la Llei per a la funció social de la vivenda i a la Llei per a pal·liar i reduir la pobresa energètica. En els acords de la moció s’arreplega “declarar que l’Ajuntament de Burjassot rebutja i s’oposa fermament als recursos d’inconstitucionalitat posats pel Govern Central del Partit Popular a la Llei 2/2017, de 3 de febrer, de la Generalitat, per a la funció social de l’habitatge a la Comunitat Valenciana i la Llei 3/2017, de 3 de febrer, de la Generalitat, per a pal·liar i reduir la pobresa energètica, llum, aigua i gas, a la Comunitat Valenciana, així com a la suspensió cautelar dels articles de les citades lleis pel Tribunal Constitucional“. Així mateix, el text declara que “l’Ajuntament de Burjassot dóna suport a les Lleis assenyalades així com a les demandes de la PAH que sol·liciten la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat contra les mateixes“. La moció insta al Govern Central “a que retire els recursos d’inconstitucionalitat de les citades Lleis i al fet que desenvolupe un marc legal per al desenvolupament d’una Lay estatal que, a més, incloga les demandes de la Llei d’Habitatge de la PAH“.

Per unanimitat de tots els grups, s’aprovava la moció presentada pel Partit Popular per a reclamar inversions de la Generalitat a Burjassot. El text arreplega, en els seus acords, “instar als partits amb representació en Les Corts al fet que recolzen les esmenes que arrepleguen inversions per a Burjassot per als pressupostos de 2018“.

Finalment, amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Compromís, Ciutadans, EU i Totes amb Burjassot, i l’abstenció del PP, el Ple aprovava la moció presentada per Ciutadans, i esmenada pel PSPV-PSOE, per a reclamar a la Generalitat les infraestructures pendents per a Burjassot. Amb l’aprovació de la moció, el Ple de l’Ajuntament “insta al Consell al fet que reconega les actuacions pendents i necessàries a Burjassot” alhora que demande “al Consell i als grups parlamentaris de Les Corts que esmenen els pressupostos de la Generalitat de 2018 perquè contemplen les partides econòmiques suficients per a dur a terme les actuacions necessàries a Burjassot“. Així mateix, la moció arreplega que el Ple de l’Ajuntament “inste a l’equip de Govern a organitzar les mobilitzacions necessàries perquè es reconeguen i es duguen a terme les obres pendents per part de la Generalitat en el nostre municipi“.