L’Agència Jove de Burjassot llança el projecte “BIS” per a la formació de 35 joves en Animació Sociocultural

9 gener 2017|Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot, des de la Regidoria de Joventut que dirigeix Estefanía Ballesteros, i a través de l’Agència Jove i d’ANIMA’T, l’Escola Municipal d’Animadors Juvenils de Burjassot, ha engegat el projecte BIS. Es tracta d’un projecte d’inclusió social, basat en la formació en l’oci i el temps lliure, dirigit especialment a joves en edats compreses entre els 18 i els 29 anys i que, per diferents motius, es troben en risc d’exclusió social.

L’objectiu pràctic del projecte Burjassot Inclusió Social (BIS) és facilitar les eines de formació necessàries perquè 35 joves de Burjassot, en risc d’exclusió social, puguen obtenir el títol oficial de Monitor/a de Temps Lliure Educatiu Infantil i Juvenil. Així mateix, el projecte BIS persegueix objectius específics com incentivar el desenvolupament personal, la integració i la inserció social i la possibilitat de cerca d’ocupació dels joves participants en el projecte; enfortir i aprofundir actituds que formen una personalitat madura d’aquests joves a través de l’educació en valors, el treball en equip i el desenvolupament d’habilitats bàsiques en la seua transició a l’edat adulta i , tot açò, a través de l’instrument de la formació en oci i temps lliure.

Donat el perfil dels joves als qui va dirigit el projecte BIS, la selecció dels participants finals quedarà certificada pel Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Burjassot. El projecte BIS, és a dir, l’obtenció del títol de Monitor/a després d’haver superat totes les fases de formació pràctica i teòrica, serà gratuït per a aquests joves que únicament hauran d’abonar 30 euros en concepte de compromís d’assistència.

El mètode de treball del projecte BIS serà l’Aprenentatge/Servei, un mètode d’ensenyament que combina l’educació formal amb un servei relacionat amb la comunitat. Així, els participants aprenen i una vegada finalitzada la fase lectiva, iniciaran l’etapa pràctica la qual es desenvoluparà en diferents projectes promoguts per l’Ajuntament de Burjassot.

La formació dels alumnes participants en el projecte BIS es dividirà en tres fases: formació específica en temps lliure per a obtenir el Títol de Monitor/a de Temps Lliure (150 hores teòriques + 160 hores pràctiques), un mòdul de 20 hores d’inserció laboral i un mòdul de 20 hores d’habilitats personals i socials.