L’atleta burjassoter Eduardo L. Gómez Velasco, Subcampió d’Espanya de 100 km màster

29 juny 2015|Burjassot

En la seua cinquena participació en la prova reina d’ultrafons, els 100 quilòmetres, Eduardo L. Gómez, director tècnic i president del Club D’Atletisme Els Sitges de Burjassot, ha mantingut la seua presència en el podi obtenint la medalla de plata i, per tant, el Subcampionat Nacional en la seua categoria Màster del Campionat d’Espanya. Va ser el cap de setmana passat, a Santander, en la disputa de la XXXVI Edició dels 100 Km Pedestres de Cantàbria. Una medalla que, ara, Eduardo suma als triomfs obtinguts en 2013 i 2014.

Eduardo L. Gómez, amb una àmplia experiència en proves d’ultrafons i marató (2h.44) amb diversos macro-fons, el 6h Ultrafons València, dues pujades al Veleta (50 km), quatre incursions prèvies en 100 km (tres Campionat Nacionals, un Mundial i l’ultra-fons de la Pobla de Vallbona i 22 maratons en les seues cames, 14 d’ells per davall de les 3h.00, porta més de 35 anys practicant la carrera a peu. Va ser soci des de la seua fundació de la Societat Esportiva Els Sitges i, des de 1992, exerceix de director tècnic del Club.

La prova del Campionat Nacional es va celebrar en el Parc de les Llamas (Santander), en un circuit revirat de 5 kms al qual havia de donar-li 20 voltes. Després de més de tres mesos intensos i prop de 2.400 quilòmetres de preparació, Eduardo L. Gómez va partir cap a Santander amb la ferma intenció d’aspirar al màxim. Segons ha declarat l’atleta, “els tests previs i els entrenaments realitzats em col·locaven amb opcions de nou de pujar al podi, encara que anava a ser difícil perquè, en aquesta ocasió, comptava amb la presència de tots els meus rivals, si bé partia amb la intenció d’obtenir un registre de qualitat”. I així va ser. Des del tret d’eixida, Eduardo L. Gómez va comandar el grup perseguidor de la capdavantera de la prova fluctuant entre els vint primers classificats de la general.

Els quilòmetres anaven passant i el ritme era portat de manera matemàtica entre 4’40” i 4’50” per quilòmetre. Des de l’eixida, vaig mantenir una actitud més conservadora que em va portar a iniciar la remuntada a partir del km 70; la sorpresa va ser que el pas de l’equador de la prova, els 50 km, els vaig passar en 4h.03”, i ja en segona posició, ja que ja no vaig abandonar. I m’omple de satisfacció, perquè mantenir-se tres anys consecutius en el podi amb dos Ors i una Plata és molt difícil. Al final, vaig mantenir les meues opcions fins al km 85, moment en què me la vaig jugar per a intentar caçar al primer. Però al final, veient que era molt arriscat intentar caçar-ho, vaig finalitzar la prova amb un registre de 8h25’ per als 100 km., a una mitjana de 5’00 el mil”.