Sant Roc visita a les comissions falleres en els seus trasllats pels barris de Burjassot

12 juliol 2018|Burjassot

San Roque traslados

Burjassot viurà pròximament les seues festes en honor a Sant Roc les quals, dirigides per Eros Quesada, Clavari Major de Sant Roc 2018, portaran al Sant, com és tradicional, per les comissions falleres del municipi, orgulloses de rebre al seu patró.

Així, comptant amb la col·laboració de l’Agrupació de Falles de Burjassot, presidida per Iván Heredia, i de la regidoria de Festes, dirigida per Manuel Pérez Menero, del 4 al 10 d’agost Sant Roc visitarà les tretze Comissions falleres del municipi. Cada trasllat eixirà d’una de les esglésies del municipi a partir de les 19.30 hores, després de la missa de les 19 hores.

Els trasllats començaran el dissabte 4 d’agost en l’Ermita del Sant des d’on eixirà per a dirigir-se a la Parròquia de Sant Joan de Ribera, visitant les Falles Mendizábal, Maestro Lope i Fermín Galán. Després del trasllat, sobre les 23 hores, tindrà lloc l’actuació, a la Plaça de l’Ajuntament, de l’Orquestra Sideral. Un dia més tard, el diumenge 5 d’agost, des de la Parròquia de Sant Joan de Ribera, el sant es desplaçarà fins a la Parròquia de la Santíssima Trinitat, passant per les Falles María Ros i Nàquera.

L’inici de setmana, el dilluns 6 d’agost, portarà a Sant Roc a les Falles Pi i Margall i Isaac Peral. A més, en el seu recorregut des de la Parròquia de la Santíssima Trinitat fins a la Parròquia de San Josep Obrer, també visitarà a l’Associació Al-Andalus 25 i a les Festes de Santa Gemma. Des d’aquesta parròquia i passat per les Festes 613 Vivendes, Sant Roc eixirà el dimarts 7 d’agost per a visitar les Falles Domingo Orozco i Llibertat en el seu trajecte fins a la Parròquia del Sagrat Cor.

En la recta final de la setmana, el dimecres 8 d’agost, després d’eixir de la Parròquia del Sagrat Cor, el Sant anirà a les Falles Espartero i Cristóbal Sorní, descansant en la Parròquia de la Nativitat. Aquesta mateixa Parròquia serà l’eixida del Patró el dijous 9 d’agost quan es dirigirà a la Parròquia de Sant Miquel, després de passar per les Falles de la Plaça del Pouet i Mariano Benlliure. Aquest dia, després del trallat, sobre les 23:30 hores, hi haurà discomòbil a la Plaça del Pouet.

L’últim dels trasllats, en el qual el sant tornarà a la seua Ermita, serà el divendres 10 d’agost des de la Parròquia de San Miquel. I, després del mateix, tindrà lloc, sobre les 23 hores a la Plaça de l’Ajuntament un musical patrocinar per la Reidoria de Festes i, com a final de festa, una macrodiscomòbil, també a la plaça.

Després d’aquesta primera setmana de trasllats, els actes en honor al sant es multiplicaran fins al 16 d’agost, dia gran de les festes de Burjassot. Actes gratuïts i oberts al gaudi de tota la ciutadania.