Calendari d’activitats

IX Nit Estellés a Burjassot

15/09/2018|20.00 hores|Mercat Vell de Burjassot

Un any més rememorem el nostre poeta, en el 25 aniversari de la seua mort, en la IX Nit Estellés a Burjassot.

  • 20.00 h Ruta poètica per Burjassot (començament a la plaça d’Emilio Castelar) a càrrec d’Isabel Anyó i Vicent Anyó.
  • 21.00 h Sopar tradicional al Mercat Vell de Burjassot (plaça de Baltasar Mallent). Preu: 15 euros. Cal reservar a l’adreça electrònica: cabassot@gmail.com fins el 12 de setembre (especifiqueu si sou vegetarians).
  • 22.00 h Recital de poesia a càrrec dels assistents.
  • 22.30 h Concert de Pau Alabajos, qui presenta el seu darrer disc homenatge a Vicent Andrés Estellés ‘Ciutat a cau d’orella’.

Serà una vetlada magnífica. Us hi esperem!
Aviva Burjassot
BASSOT, Associació Cultural
Coordinadora pel valencià Horta Nord
#25VAE
#25anyssenseelpoeta

Presentació d’Estellés: 25 anys sense el poeta

22/03/2018|19.00 hores|Sala d’exposicions Casa de Cultura

El pròxim 22 de març a les 19.00 h l’Agència de Promoció del Valencià, AVIVA Burjassot farà la presentació del cartell d’activitats Estellés: 25 anys sense el poeta. #25VAE en honor a la memòria de Vicent Andrés Estellés. L’acte tindrà lloc a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura de Burjassot.

El calendari 2018 d’activitats, inclou la ruta literària Racons furtius pel Burjassot d’Estellés, l’exposició Vicent Andrés Estellés: de la imatge a la paraula, de la paraula a la imatge, amb escrits originals del poeta, el projecte mapa visual #AcíesticVAE on s’inclourà imatges de tot el món en relació a l’obra estellesiana, el contacontes dirigit als centres educatius Estellés en minúscula, l’actuació musical en homenatge al poeta, a càrrec de la Banda Juvenil de l’Agrupació Musical Les Sitges de Burjassot o la representació teatral Oratori de Josep Ribera a Nàpols, obra teatral de Vicent Andrés Estellés, a càrrec de l’associació teatral Paraules i Dones, entre d’altres activitats programades al llarg de l’any.

Hi haurà un vi d’honor i el ball del Bolero de l’Alcúdia, amb lletra de Vicent Andrés Estellés, a càrrec del Taller de danses Bassot.

Visita guiada de l’exposició pel seu comissari Jordi Oviedo.

Més informació al web: www.burjassot.org/aviva, a l’a/e d’Aviva Burjassot aviva@ayto-burjassot.es o al telèfon 666 46 92 73.


Estellés: 25 anys sense el poeta

Estellés en minúscula

Del 20/03 al 23/03|Biblioteca Pública Infantil

L’Agència de Promoció del Valencià, AVIVA Burjassot, en col·laboració amb la Biblioteca Pública Municipal, i dins el marc d’actes en honor i record a la memòria del poeta Vicent Andrés Estellés (#25VAE), organitza l’activitat de contacontes Estellés en minúscula.

El contacontes tindrà lloc a la Biblioteca Pública Municipal els dies 20, 21, 22 i 23 de març, en horari de 9.30 a 11.00 hores. Els cursos als quals va adreçada l’activitat són tercer, quart, cinqué i sisé de primària. El llibre que es llegirà és La vida contada a un nen del veïnat de Vicent Andrés Estellés, Andana Editorial.

Es llegiran diferents poemes i, en relació a aquests es faran activitats manuals i de psicomotricitat. L’objectiu és que els xiquets i les xiquetes de Burjassot ho passen bé, gaudisquen d’una bona estona de contacontes i coneguen la figura de Vicent Andrés Estellés.

Més informació l’a/e d’Aviva Burjassot aviva@ayto-burjassot.es o al telèfon 666 46 92 73.

Vegeu la unitat didàctica del llibre ací

Racons furtius pel Burjassot d’Estellés

24/03/2018|10 hores|Metro Burjassot

El pròxim dissabte 24 de març hi haurà una ruta literària dedicada a la figura del poeta Vicent Andrés Estellés. L’eixida serà en l’estació de metro Burjassot a les 10.00 h.

L’Agència de Promoció del Valencià, AVIVA Burjassot organitza Racons furtius, una ruta per espais i llocs especials de Burjassot. Aquesta ruta única i diferent de la ruta Estellés per Burjassot planteja un recorregut a peu per Burjassot a través dels poemes i les memòries del poeta en indrets diferents o poc coneguts en relació a la poètica estellesiana. Anècdotes i punts interessants en un recorregut engrescador i fresc. Comptarem amb el guiatge d’Isabel i Vicent Anyó, l’historiador Robert Blanes o el mestratge de Joan Alabau de l’associació Amics de Sant Roc, a més de gaudir, en els punts de cançons interpretades en directe per Pau Miquel Soler (del grup Arthur Caravan) o de la cantautora Maria Faubel.

La ruta anirà de la Vil·la senyorial de Sant Josep al Castell de Sant Joan de Ribera, on podrem visitar la torre del castell i gaudir de les vistes que ofereix, passant per l’insòlit forn de la “trabucà”, entre d’altres.

En acabar hi haurà un dinar en honor a Estellés amb plats de cuina valenciana (amb opció vegetariana). El dinar es farà a la Cafeteria de la Casa de Cultura i té un preu de 19 euros.

Vegeu el menú (enllaç PDF)

Cal concertar l’assistència (i opcionalment el dinar). Informació i reserves a l’a/e aviva@ayto-burjassot.es o al telèfon 666 46 92 73.

Més informació al web: www.burjassot.org/aviva, a l’a/e d’Aviva Burjassot aviva@ayto-burjassot.es o al telèfon 666 46 92 73.

Estellés: de la imatge a la paraula, de la paraula a la imatge

Exposició Vicent Andrés Estellés: De la imatge a la paraula, de la paraula a la imatge

Del 20/03 al 13/04|Sala d’exposicions Casa de Cultura

A partir del pròxim 20 de març i fins al 13 d’abril (dia dels premis Vicent Andrés Estellés), es podrà visitar l’exposició Vicent Andrés Estellés: De la imatge a la paraula, de la paraula a la imatge, a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura de Burjassot.

A l’exposició, comissariada per Jordi Oviedo, es recull part del llegat artístic del poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés. S’hi podran contemplar obres tan importants com els manuscrits o els mecanuscrits originals de part del Mural del País Valencià (Homenatge a Teulada, Llibre del Puig o Retaule del Centenar de la ploma) i edicions especials de col·leccionista, en les quals va participar, com Homenatge a Picasso, Document de Morella o Dues lletres per al bolero de l’Alcúdia, entre d’altres. A més a més, podrem veure gravats i aiguaforts originals de grans artistes com Manuel Boix, Manuel Alfaro, Joan Verdú o Antoni Miró, que van il·lustrar gran part de l’obra poètica estellesiana.

El nostre poeta no només es va sentir interessat per l’art, el seu Mural poètic s’inspira en les obres pictòriques dels murals dels mexicans Diego Rivera i David Alfaro Siqueiros o en el clam col·lectiu del Guernica de Picasso, sinó que a més, la seua obra va servir d’inspiració per a grans artistes, que van plasmar a través del seu pinzell i dels seus gravats tota aquesta força creativa.

Per primera vegada a Burjassot, podrem gaudir d’aquesta exposició, única i especial. La mostra es podrà visitar des del dia 20 de març fins al 13 d’abril en l’horari habitual de la Casa de Cultura: de dilluns a divendres, de 8.00 h a 21.00 h.

Més informació al web: www.burjassot.org/aviva, a l’a/e d’Aviva Burjassot aviva@ayto-burjassot.es o al telèfon 666 46 92 73.

Oratori de Josep Ribera a Nàpols

Oratori de Josep Ribera a Nàpols

25/10/2018|19 hores|Centre Cultural Tívoli

Les portes del Centre Cultural Tívoli s’obriran dijous que ve 25 d’octubre, a les 19 hores, als versos de Vicent Andrés Estellés. Uns versos que, en aquesta ocasió, portaran al públic assistent a conéixer la vida del valencià Josep Ribera, pintor, dibuixant i gravador espanyol del segle XVII.

Aquesta nova activitat cultural arriba al Tívoli de la mà d’Aviva, l’Oficina de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Burjassot, dirigida per la regidora Maria Viu, i compta amb la col·laboració de l’Associació Teatral Paraules i Dones, artífex de la posada en escena de la peça teatral “Oratori de Josep Ribera a Nàpols”, i que s’inclou dins del calendari anual d’actes en homenatge a Vicent Andrés Estellés, en el 25 aniversari de la seua mort.

A través de l’emoció i la tragèdia, la poesia d’Estellés s’endinsa en la vida de Josep Ribera en una obra suggeridora i realista.

Una obra protagonitzada, per ordre d’aparició, per Teresa Jordán, Mª Ángeles Hernández, Pilar Sanchis, Amparo Sogorb, Marga Parra, María Esparza, Marius Fullana, Inma Ibáñez, Joan Enric Subiela, César Vercher, Amparo Pastor, Julio Rivera, Vicenta Sánchez i Tamara Moraga.

Més informació al web: www.burjassot.org/aviva, a l’a/e d’Aviva Burjassot aviva@ayto-burjassot.es o al telèfon 666 46 92 73.

Campanes del meu poble

Campanes del meu poble: El paisatge sonor d’Estellés

23/03/2019|10:45 hores|Plaça Emilio Castelar

Ruta oberta a tota la ciutadania i totalment gratuïta, que tindrà lloc el dissabte 23 de març i començarà a les 10:45 h a la plaça d’Emilio Castelar.

A través del recorregut, els passejants repassaran els versos i poemes d’Estellés amb diferents tocs de campanes que han servit per transmetre també les emocions de la comunitat. Per a versos que parlen de la mort, s’escoltaran uns toc d’albat, ja perdut, però que anunciava de manera peculiar la mort dels xiquets. Per a versos que parlen del pas del temps, sonarà la campana horària de l’Ajuntament; per aquells versos que parlen de la rutina diària, o del ritme diari, del treball, etc, es tocaran tocs diaris i d’oració. I per a connectar el temps festiu s’exemplificaran els tocs de festa.

La peculiaritat d’aquest recorregut és que només es faran sonar aquelles campanes que varen ser foses abans de la mort d’Estellés. És a dir, es reproduiran tocs de campanes, vinculats a emocions comunitàries de Burjassot, que es descriuen, es conten i es transmeten en l’obra del poeta, amb les campanes que el mateix Estellés sentí diàriament, en vida.

Més informació al web: www.burjassot.org/aviva, a l’a/e d’Aviva Burjassot aviva@ayto-burjassot.es o al telèfon 666 46 92 73.

Signem Estellés

«Signem Estellés», la Ruta d’Estellés en llengua de signes

27/03/2019|17:30 hores|Plaça Emilio Castelar

El dia 27 de març es tanca l’aniversari dels 25 anys sense el poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés, i, aqueix dia, el municipi acollirà la presentació més accessible de la Ruta Estellés per Burjassot. A partir d’ara, la Ruta Estellés serà accessible en llengua de signes per les persones sordes gràcies als vídeos realitzats per la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (FESORD C.V.) en col·laboració amb Aviva Burjassot, l’Oficina de Promoció del Valencià dirigida per la Regidora Maria Viu.

L’acte de presentació, que serà a les 17.30 hores en la Plaça de l’Ajuntament, comptarà amb la presència de Vicent i Isabel Anyó Andrés, nets del poeta, i d’Érika Agulló, la intèrpret municipal, per a conduir aquesta ruta que vol trencar les barreres de les persones amb dificultats auditives.

Aquelles persones que participen en l’activitat poden acudir amb els seus telèfons intel·ligents per a llegir així els codis QR de la Ruta per a accedir lliurement als vídeos que repassen la literatura i la vida del poeta burjassoter.

Amb aquesta activitat, tal com han assenyalat des d’Aviva Burjassot, s’acaba el #25VAE, presentant un Estellés més pròxim per a tots i totes.

Més informació al web: www.burjassot.org/aviva, a l’a/e d’Aviva Burjassot aviva@ayto-burjassot.es o al telèfon 666 46 92 73.

Mapa interactiu #AcíEsticVAE

L’obra de Vicent Andrés Estellés està present a tot arreu, en un agermanament poètic singular. Trobem el seu nom a carrers, avingudes, instituts i fins i tot centres culturals L’Agència de Promoció del Valencià Aviva de Burjassot vol recollir totes aquelles referències fotogràfiques del poeta i així poder fer un arxiu visual estellesià.

El projecte del mapa visual Estellés, anomenat #AcíEsticVAE, consisteix a enllaçar a un mapa de Google les imatges que facen referència a Vicent Andrés Estellés amb el hastag #AcíesticVAE i així, de manera cooperativa, formar entre totes i tots un arxiu visual.

Feu-nos arribar una imatge i la descripció del lloc on l’heu trobada a la nostra a/e aviva@ayto-burjassot.es.

Més informació al web: www.burjassot.org/aviva, o al telèfon 666 46 92 73.

FacebookTwitter

Últimes notíciesAVIVA

Ajuntament de Burjassot

Pl. de Gómez Ferrer, 4 – 2a, 46100 Burjassot
Tel.: 666 46 92 73
burjassot.org/aviva
aviva@ayto-burjassot.es
@AvivaBurjassot