Drets de la infància

L’Assemblea General de Nacions Unides va aprovar en 1959 la Declaració dels Drets del Xiquet, és la primera que reconeix el dret dels xiquets i xiquetes a l’educació, al joc, a l’atenció de la salut i a tindre un entorn que els protegisca. Commemorant els 20 anys de la Declaració, en 1979, es declara l’Any Internacional del Xiquet. Sent en 1989 quan l’Assemblea aprova la Convenció sobre els Drets del Xiquet, reconeixent el protagonisme dels xiquets i xiquetes com a subjectes de drets.

A Burjassot, des de fa anys, la data pròxima al 20 de novembre, se celebra l’aprovació de la Convenció sobre els Drets del Xiquet organitzant la Fira pels Drets de la Infància i altres activitats adaptades a l’edat dels xiquets, xiquetes i adolescents per a facilitar la seua participació en l’anàlisi del compliment dels seus drets. Es realitza un acte reivindicatiu on presenten les seues demandes als màxims responsables i la lectura d’un manifest reivindicatiu sota l’arbre dels drets i desitjos de la infància.

A més, durant tot l’any es realitzen accions i activitats dirigides a fomentar el dret al joc al carrer i espais públics.