Programa de Convivència
El Programa de Convivència està integrat orgànicament en l’àmbit d’Atenció Primària municipal, en tractar-se d’un conjunt de serveis, programes i prestacions de caràcter general. La seua actuació es dirigeix principalment als sectors de població compostos per persones depenents, majors i discapacitats. Aquest programa es compon dels següents serveis:
- Servei Municipal d’Atenció a la Dependència.
- Serveis assistencials específics (servei d’ajuda a domicili, teleasistencia, programa d’alimentació en el domicili, programa de respir…).
- Serveis d’Animació Sociocultural, Oci i Temps Lliure per a Majors.
- Servei d’Atenció i Integració de Discapacitats.
Missió
Oferir una sèrie de serveis que faciliten l’atenció de les necessitats primàries a aquelles persones que es troben en situació de falta d’autonomia personal i dependència; així mateix, pretenem realitzar un conjunt d’activitats que estimulen la participació i la integració social de les persones majors i discapacitades en la vida social i cultural del nostre municipi.
Visió
Millorar les condicions de vida de persones majors, depenents i discapacitats, perquè puguen continuar amb els vincles del seu entorn familiar i social; a més de potenciar les seues capacitats i la seua integració social, evitant situacions d’aïllament i solitud.
Serveis Prestats
Servei Municipal d’Atenció a la Dependència
“Conjunt d’actuacions que faciliten informació, orientació i assessorament, sobre l’accés als serveis i prestacions que puguen correspondre a les persones sol·licitants del reconeixement de la situació de dependència.”
- Població destinatària: Població en general. Persones majors, persones amb discapacitat i persones que sol·liciten el reconeixement de la situació de dependència o que, tenint reconegut un grau de dependència, necessiten nova valoració, a causa d’una millorança o empitjorament de la seua situació.
- Forma d’accés: Directe o derivat.
- Termini: Durant tot l’any.
Serveis assistencials específics (servei d’ajuda a domicili, teleasistencia, programa d’alimentació en el domicili, programa de respir…)
“Conjunt d’atencions i cures de caràcter personal, psicosocial, educatiu, tècnic i domèstic, que poden tenir un caràcter preventiu, assistencial/ rehabilitador, destinades a famílies i persones amb dificultats per a procurar-se el seu benestar físic, social i psicològic, proporcionant-los la possibilitat de continuar en el seu entorn habitual”
- Població destinatària: Població en general. Persones majors, persones amb discapacitat i persones en situació de dependència.
- Forma d’accés: Criteri tècnic i Resolució administrativa.
- Termini: Durant tot l’any.
Serveis d’Animació Sociocultural, Oci i Temps Lliure per a Majors
“Conjunt d’actuacions dels professionals dels serveis socials, dirigides a afavorir processos de participació i cooperació social de les persones i col·lectius de persones majors i de la comunitat en general; així com per a afavorir la promoció i la participació, tant en la mobilització dels recursos comunitaris, com de les estratègies necessàries per a estimular la seua implicació, en la solució dels problemes i l’enfortiment de les xarxes socials.”
- Població destinatària: Població en general. Persones majors.
- Forma d’accés: Directe o derivat.
- Termini: Durant tot l’any.
Servei d’Atenció i Integració de Discapacitats
“Conjunt d’actuacions que faciliten informació, orientació i assessorament, sobre l’accés als beneficis, drets econòmics, serveis i prestacions, que puguen correspondre a les persones sol·licitants del reconeixement de la situació de discapacitat i/o dependència; de la mateixa manera, per a afavorir la promoció i la participació, tant en la mobilització dels recursos comunitaris, com de les estratègies necessàries per a estimular la seua implicació, en la solució dels problemes i l’enfortiment de les xarxes socials “. Principalment:
- Informació general i tramitació de recursos per a persones amb mobilitat reduïda.
- Informació, mediació, assessorament i tramitació específica sobre recursos.
municipals i d’altres administracions dirigides a persones amb discapacitat
auditiva i intel·lectual. - Realització d’activitats per a fomentar la integració de persones amb discapacitat.
- Servei d’intèrpret de llengua de signes.
- Població destinatària: Població en general. Persones en situació de dependència i/o amb reconeixement de grau de discapacitat.
- Forma d’accés: Directe o derivat.
- Termini: Durant tot l’any.
Compromisos de qualitat i indicadors d’avaluació
Servei d’Atenció a la Dependència
- En el servei d’atenció a la Dependència, les sol·licituds seran ateses en la seua primera cita, en un termini màxim de 7 dies.
Indicador:- Temps mitjà d’atenció de les sol·licituds.
- La gestió de sol·licituds de reconeixement de dependència, una vegada completat l’expedient, es tramitaran en un termini màxim de 10 dies hàbils.
Indicador:- Temps mitjà de tramitació de les sol·licituds de reconeixement de dependència.
Serveis Assistencials
- La tramitació de sol·licituds de serveis d’atenció personal, que siguen valorats com a urgents, seran tramitats amb prioritat en un termini màxim de tres jornades laborals.
Indicador- Temps mitjà de tramitació dels casos urgents.
- Les sol·licituds de teleasistencia es tramitaran, una vegada completada la documentació, en el termini màxim de 10 dies hàbils.
Indicador- Temps mitjà de tramitació de les sol·licituds de teleasistencia.
Animació Sociocultural Majors
- Es realitzaran anualment dos tallers d’animació sociocultural, en els centres socials, tenint en compte les demandes del col·lectiu de persones majors.
Indicador- Comprovació de la realització dels tallers d’animació sociocultural, que seran com a mínim dues per any.
- Se celebraran dues activitats commemoratives de forma anual, per al col·lectiu de persones majors.
Indicador- Comprovació de la realització de les activitats commemoratives, que seran
com a mínim dues per any.
- Comprovació de la realització de les activitats commemoratives, que seran
Servei Atenció Discapacitats
- Totes les sol·licituds de reserva d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda, una vegada completada la documentació, seran valorades en termini màxim de 15 dies hàbils.
Indicador- Temps mitjà de valoració de les sol·licituds de reserva d’aparcament.
- La sol·licitud i tramitació de la Targeta d’estacionament, una vegada completada la documentació, en termini de 15 dies hàbils.
Indicador- Temps mitjà de valoració de les sol·licituds de targeta d’estacionament.
- Les persones amb discapacitat auditiva seran ateses, per part de la tècnic especialitzada, en termini màxim de 3 dies hàbils.
Indicador- Temps mitjà d’atenció per part de la tècnic especialitzada.
- Totes les persones seran ateses amb criteris professionals i de manera personalitzada, assegurant la intimitat i la confidencialitat.
Indicador- La puntuació mitjana sobre el grau de satisfacció del servei i l’atenció rebuda serà igual o superior a 7, en una escala de 0 a 10.
- Es tindrà en compte la satisfacció general de les persones ateses en relació amb la seua necessitat de suport i atenció, valorant-se la utilitat i pertinència dels serveis rebuts.
Indicador- La puntuació mitjana sobre el grau de satisfacció de les persones usuàries, en relació amb la utilitat i pertinència de l’atenció i els serveis rebuts, serà igual o superior a 7, en una escala de 0 a 10.
- Es rebran i tramitaran els suggeriments, reclamacions i/o felicitacions presentades per la ciutadania, relatives al servei rebut, i es contestaran de forma adequada, quan siga el cas, en un termini no superior a 20 dies hàbils des del següent a la seua recepció.
Indicador- Nombre de suggeriments, reclamacions i felicitacions rebudes.
- Temps mitjà de contestació a les mateixes.
Localització i accés:
Per a informació, orientació, assessorament i tramitacions del Programa de Convivència, amb cita prèvia en:
- Centre Social Colom, 40 (primer pis)
Telèfon: 96 390 45 82
Per a atenció, i serveis dirigits a persones sordes i amb discapacitat intel·lectual (sense necessitat de cita prèvia): Dimarts de 9 a 14 i de 16 a 20 hores.
- Centre Social Colom, 40 (primer pis)
Telèfon: 661 475 730
L’Ajuntament de Burjassot disposa de quatre Llars de Jubilats situats en els centres socials, amb el següent horari: de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores. De diumenge a dilluns, amb un dia de descans:
- Centre Social Tendre Galván. C/ Professor Enrique Tendre Galván, 43.
Telèfon cafeteria: 96 364 27 81.
Telèfon Junta Directiva: 96 390 29 73 - Centre Social Bailén. C/ Bailén, 17.
Telèfon cafeteria: 96 390 05 22.
Telèfon Junta Directiva: 96 363 08 88 - Centre Social La Granja. C/ Pintor Goya, 6.
Telèfon cafeteria: 96 390 05 31.
Telèfon Junta Directiva: 96 364 59 57. - Centre Social Vila del Pilar. C/ Verge Desemparats, 30.
Telèfon cafeteria: 96 364 35 36.