Campanyes

Burjassot para taula

Burjassot Para Taula

«Burjassot para taula» és un projecte culinari audiovisual que ens descobreix els lligams amb els nostres veïns de Burjassot, d’ací i d’allà. A través de la cuina parlem en valencià d’ingredients i de receptes familiars. Els programes estan  protagonitzats per gent de Burjassot que ens ha obert les portes de sa casa per a ensenyar-nos a cuinar una recepta arrelada a la seua tradició cultural. A banda dels vídeos, en aquest lloc web, també hi podreu trobar material complementari com ara material per a aprendre valencià a Burjassot, reportatges i altres curiositats culinàries. Parem taula?

Felicidari

felicidari-aviva-burjassot-septiembre-2016

«Felicidari» és una iniciativa adreçada als xiquets de primer a quart de primària que ha tingut com a objectiu principal desenvolupar les relacions intergeneracionals, és a dir, crear una connexió entre els nostres xiquets i majors que proporcione beneficis socials, emocionals, inteŀlectuals i de salut a ambdós grups d’edat. Concretament, en els més menuts les relacions intergeneracionals disminueixen els comportaments negatius, proporcionen models positius i ensenyen estima per les persones i el passat.

Al principi d’aquest curs es va repartir a cada xiquet un quadernet amb un format molt dinàmic i visual –que pogueren decorar– que incloïa un seguit de preguntes que havien de fer als seus majors i que estaven relacionades amb situacions que els oferien felicitat.

Els dibuixos finals, que arreplegaven la idea d’un moment de felicitat de la persona major entrevistada, van entrar en un concurs. Els millors dibuixos a reflectir la idea d’un moment feliç del iaio o la iaia s’han publicat en forma de calendari, mentre que tota la resta es publiquen cada dia al Facebook d’AVIVA Burjassot.

Podeu accedir al web de Felicidari ací: http://felicidari.burjassot.org/

Llegir és divertit

«Llegir és divertit» és una campanya que es duu a terme en les escoles públiques de Burjassot (CEIP Miquel Bordonau, CEIP Sant Joan de Ribera i CEIP Fernando de los Ríos), l’objectiu de la qual és potenciar el gust per la lectura en valencià entre els escolars. Així, en la primera fase de la campanya, AVIVA els ha proporcionat debades els llibres en valencià que a hores d’ara es lligen a les aules i que els mateixos centres han triat. Entre els títols hi havia en l’edició de 2017 hi trobàvem Àlex i les portes estel·lars, de Xavier Mínguez; El quadern d’Àngela, de Raquel Ricart; Els xiquets de la gorra, d’Enric Lluch; El quadern taronja de Morgana, de Pasqual Alapont; Un estiu a la Marina Alta, de Carme Miquel i, finalment, una adaptació de Pasqual Alapont del Tirant lo Blanc de Joanot Martorell.

A més dels llibres, AVIVA també envia als centres educatius una proposta didàctica per treballar-la a classe i aprofundir així en la lectura. Llegits els llibres i treballats a l’aula, la recta final de la campanya consistirà en la participació en un concurs de microrelats amb un màxim de 150 paraules i en un acte lúdic. Enguany, els alumnes que han participat en la campanya han estat convidats a una gimcana de proves divertides enmig de l’espai natural de L’Eixereta. L’activitat ha acabat amb l’oferiment al centre d’uns jocs de taula en valencià i us divertits batuts de fruites que han apagat la set després de tanta diversió.

Classes de valencià inicial per a famílies

L’Agència de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Burjassot, AVIVA, dirigida per Maria Viu, ha posat en marxa les classes de valencià orientades a pares i mares d’alumnes dels centres educatius públics del municipi. Les classes s’imparteixen en horari escolar per a facilitar l’assistència dels pares i mares interessats mentre els seus fills romanen a les aules.

A aquesta primera experiència s’hi han inscrit vora 30 pares i mares que ja han començat les primeres classes de valencià amb un nivell inicial (A2). De moment, les classes es realitzen dues vegades la setmana. Una de les sessions té lloc a les instal·lacions del CEIP Miquel Bordonau el dilluns a les 15.15 h, mentre que la segona classe setmanal es realitza al CEIP Sant Joan de Ribera el dimarts a les 15 h.

Cinema en valencià (escoles)

AVIVA Burjassot porta el cinema en valencià a les escoles. La sala on es projecten els films és el Centre Cultural Tívoli de la vila de Burjassot, amb una capacitat de 550 persones. L’any 2017 es projectà Mascotes, de 90 min per a infantil i primària; El petit príncep, de 106 min per al 2n i 3r cicle de primària; i L’heroi de Berlín, de 134 min per a l’ESO i batxillerat. L’objectiu d’aquesta activitat és acostar els estudiants a un àmbit en què la nostra llengua està molt en desigualtat amb el castellà i fer-los veure que el cinema en valencià també és possible.

Aquestes projeccions s’acompanyen d’unitats didàctiques oferides per Escola Valenciana i que l’equip docent treballa a l’aula abans i després de veure els metratges. Això fa que els alumnes puguen conèixer i aprendre estructures gramaticals i lèxiques i creen debats per a fomentar l’oralitat del valencià a l’aula.

Cinema en valencià (adults)

Els amants del cinema en valencià han fruït els darrers anys de diversos films en la nostra llengua al Centre Cultural Tívoli de Burjassot. Gràcies a la col·laboració de l’Agència de Promoció del Valencià, dirigida per la regidora Maria Viu, l’Institut Municipal de Cultura i Joventut, i amb el patrocini del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, el cinema en valencià gratuït va tornar l’any passat a Burjassot. Ací podeu veure’n el cartell.

Troballengua

AVIVA Burjassot col·labora d’ençà de 2017 amb Troballengua, un espai virtual de trobada entre clients que desitgen adquirir productes o serveis en valencià i empresaris que n’ofereixen. Al web s’hi poden trobar botigues per província, comarca i municipi, i per àrea d’especialitat. A més també hi ha valoracions personals per a triar sempre la millor atenció i en valencià.

Premis Sambori

Per tal de promoure i difondre l’ús literari del valencià dins l’àmbit escolar, la Fundació Sambori convoca i impulsa el Premi Sambori, adreçat a l’alumnat d’Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius, Formació de Persones Adultes i Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) i d’alumnes amb Necessitats Educatives Especials. AVIVA col·labora amb la Fundació Sambori en l’organització de l’acte de lliurament del Premi Sambori local de Burjassot, en el qual fem diverses activitats lúdiques per als infants i es fa el lliurament d’obsequis als participants de Burjassot.

Rebaixes i descomptes

L’Agència de Promoció del Valencià de Burjassot (Aviva Burjassot), dirigida per la regidora Maria Viu, juntament amb la Regidoria de Comerç, encapçalada per Roc Senent, van repartir l’estiu passat entre els comerços de Burjassot bandes de «Rebaixes» i «Descomptes» i també més de 10.000 etiquetes per a fixar els preus.

El conjunt de la cartelleria ha estat dissenyat i il·lustrat per Pablo Ejarque, que s’ha inspirat en l’estil d’il·lustració clàssic dels anys 50 i vol expressar la idea del gaudi de les compres en època de rebaixes i el passeig comercial com a cosa lúdica, en col·laboració amb l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València , segons el conveni que aquesta té amb la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València.

En aquesta actuació de promoció social del valencià, Aviva Burjassot té la col·laboració de l’Associació de Comerços i Serveis de Burjassot, que s’encarrega de la difusió del material, entre els seus associats. Una part del material també es reserva per a CEMEF, SLU, a fi que tots els comerciants interessats en la campanya tinguen l’ocasió de participar-hi.

La campanya està realitzada conjuntament amb les agències de Promoció del Valencià de 28 ajuntaments valencians i la Diputació de València i compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació.

Carta als Reis

Viure el Nadal, també en valencià. Aquest és l’objectiu de l’última campanya de l’Agència de Promoció del Valencià, AVIVA, de Burjassot que fa arribar a totes les escoles de la localitat més de 2.600 cartes, una per a cadascun dels xiquets i xiquetes de primària, perquè escriguen la seua carta als Reis d’Orient en valencià. Les cartes estaran també disponibles per als veïns i veïnes de Burjassot a l’Ajuntament i les biblioteques del poble, perquè les puguen fer arribar a xiquets i xiquetes.

Així mateix, Aviva va repartir en la darrera edició als centres educatius uns CD amb part del cançoner de Nadal valencià interpretat per artistes com ara Arthur Caravan, Sva-ters, Feliu Ventura, El Diluvi o Pau Alabajos, entre d’altres. Tots dos materials van ser produïts per la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València.

Retolar en valencià: marca d’identitat

La campanya «Retolar en valencià, senyal d’identitat», d’Aviva en col·laboració amb la Diputació de València, vol promoure l’ús de la llengua en els comerços de Burjassot.

La Diputació de València, a través de la Unitat de Normalització Lingüística, va llançar la campanya «El teu comerç parla en valencià, perquè el valencià és marca de qualitat», orientada a promoure l’ús de la llengua pròpia en els establiments comercials de proximitat, bars, restaurants i negocis en general dels municipis de la província, amb l’objectiu que el valencià “no només estiga a la porta de les botigues, sinó també dins”. La campanya consisteix en una capsa de cartó amb el lema «Retolar en valencià, senyal d’identitat», que conté set plaques adhesives: ‘magatzem’, ‘wi-fi debades’, ‘privat’, ‘lavabos’, ‘hòmens’, ‘dones’, ‘adaptat’; una altra amb les inscripcions ‘obert – tancat’ i l’horari; així com els adhesius a doble cara d”espenteu – estireu’ i ‘Endavant, l’atenem en valencià’.

Activitats al voltant de la Nit Estellés

AVIVA Burjassot col·laborar anualment amb l’associació cultural Ca Bassot en l’organització de la Nit Estellés. L’any 2016 portà el grup alcoià Verd Cel. L’any 2017 el programa s’ha ampliat amb la projecció del film Cos mortal de Carles Chiner, el qual versa sobre l’obra d’Estellés, la passejada per l’horta a través d’Estellés oferida per l’Oficina de Sostenibilitat Local de Burjassot i el concert del sopar Estellés de Mireia Vives i Borja Penalba els quals presenten el seu darrer disc Línies en el cel elèctric.

Distribució de publicacions en valencià

La nostra agència té un conveni amb el setmanari El Temps i la revista infantil periòdica Camacuc perquè aquestes publicacions arriben als instituts i les escoles del nostre municipi respectivament. Això permet que els i les alumnes tinguen contacte amb dues de les publicacions periòdiques escrites en valencià més importants i antigues del país.

Si esteu interessats a llegir aquestes revistes les podreu trobar a la biblioteca d’adults i de xiquets de la Casa de la Cultura de Burjassot (c. de Mariana Pineda, 93).

Pla Burjassot Ciutat Educadora

AVIVA Burjassot integra part de les seues campanyes, com ara «Llegir és divertit», el «Felicidari», els Premis Sambori o el cinema en valencià per a les escoles, dins el pla general Burjassot Ciutat Educadora, que integra diverses estratègies de molts departaments de l’Ajuntament per a desenvolupar una educació integral i permanent, sota l’objectiu constant d’aprendre, intercanviar, compartir i, per tant, enriquir la vida de la ciutadania de Burjassot.

Espais Escrits

Aviva col·labora en l’associació literària Espais Escrits per a fomentar el coneixement de Vicent Andrés Estellés, per a difondre la seua ruta i per a fer-la més interactiva i coneguda.

Escoleta en valencià

Promoció d’una línia escolar de 0 a 3 anys en el municipi de Burjassot amb el valencià com a llengua vehicular. Actualment és la unitat de Les 613 la que disposa d’aquest servei.

Estellés per píxels

Estellés per píxels (#ExP) és una experiència artística a compartir. De lluny, el record d’Estellés en un dels carrers del seu Burjassot natal. De prop, la seua obra cristal·litzada en mil bocins a tocar de mà.

Es tracta d’un mural d’Estellés en què cada píxel és un fragment de la seua obra i que es situarà ben prop dels carrers on l’autor burjassoter passejava.

Per Sant Dionís, jo estime lliure!

El 9 d’Octubre es celebra la festivitat de Sant Dionís, i per eixe motiu,l’Agència de Promoció del Valencià, AVIVA, i el Servei d’Atenció Integral a les Dones, Espai Dona, engeguen la campanya #JoEstimeLliure!, que es duu a terme a través de la xarxa social Twitter. Les regidories de Promoció del Valencià i d’Igualtat animen les burjassoteres i els burjassoters a demostrar, en 140 caràcters, que “l’amor i la llibertat van de la mà, que podem entimar-nos i volar lliures, que en l’amor no hi cap dolor!”.

Per Sant Dionís, #JoEstimeLliure!

Demostra que l’amor i la llibertat van de la mà. Que podem entimar-nos i volar lliures. Que en l’amor no hi cap la dolor!
Escriu-nos la teua piulada (tweet) d’amor lliure al nostres perfils de Twitter (@AvivaBurjassot i @Espai_Dona) amb l’etiqueta #JoEstimeLliure.

Celebra amb nosaltres Sant Dionís i el Nou d’Octubre!

Les dues piulades que tinguen més ‘m’agrada’ aconseguiran un dinar/sopar* per a dues persones al restaurant Les Maries de Burjassot.

Teniu fins al 9 d’octubre de 2017 (tot el dia inclòs).

 

*La invitació consisteix en un dinar o sopar (tots els dies, llevat de caps de setmana i festius) amb un entrant, un plat principal i un beure per a cada comensal.

Entrants (a triar)

 • Carpaccio de salmó.
 • Verdura a la planxa amb encenalls de pernil i romesco
 • Ou cruixent “Les Maries”
 • Creïlles 4 salses
 • Escalivada amb ventresca de bonítol
 • Amanida Les Maries o fresca

Plat principal (a triar)

 • Lluç salvatge amb gamba argentima i brou de llamàntol
 • Orada amb chutney de poma, gingebre i curri
 • Llobarro amb suc de coco i llima
 • Galta de vedella lacada en el seu suc amb bolets i crema de formatge Idiazábal i romaní
 • Medalles de rellom de porc amb creïlles i puré de poma i canyella
 • Terrina de be en el seu propi suc, crema de porro
 • Arròs de llamàntol +4 € (eixut o melós, mínim per 2). Cal encarregar-lo amb antelació.

Beure

 • Cervesa, copa de vi, aigua o refresc.