Alumnat de l’IES Vicent Andrés Estellés realitza un projecte sobre sistemes aquapònics

13 febrer 2024|Burjassot

IES Vicent Andrés Estellés

En l’IES Vicent Andrés Estellés, s’experimenta i molt. El passat 1 de febrer, alumnat de 1r de Batxiller, en l’assignatura de Projecte d’Investigació, van exposar el projecte que estan realitzant sobre sistemes aquapònics a diferents professors de l’institut i a investigadors de la Universitat de València, concretament de la Planta Pilot d’Aquaris d’Experimentació (SCSIE).

L’aquaponia consisteix en la integració de dos mètodes de cultius: la aquacultura, que involucra el cultiu d’espècies aquàtiques i la hidroponia, per a la producció de cultius vegetals amb base en solucions nutritives.

En l’exposició, van ser els propis alumnes els qui van explicar amb detall les fases i funcionament del projecte. D’esta manera, es va poder veure de prop la forma de cultiu dels peixos KOI i la manera d’alimentar-los; els mesuraments dels paràmetres físics i químics de l’aigua i els diferents sistemes de decantació i filtres bacterians que fan falta perquè el sistema funcione, produint els nitrats necessaris per al creixement dels encisams, després d’un temps marcat per a l’experimentació.

L’IES vol agrair tant als docents del Vicent Andrés Estellés com a Lucas Cabrera i Silvia Piñeiro, investigadors de la UV, el seu temps en el centre educatiu per a conéixer el projecte. Ells mateixos van donar l’enhorabona a l’alumnat, al mateix temps que van transmetre la idea de realitzar possibles projectes relacionats amb l’aquaponia entre l’Institut d’Agroquímica i Tecnologia d’Aliments (IATA) i la Planta Pilot d’Aquaris d’Experimentació (SCSIE).