Ampliació de l’horari d’obertura de l’hostaleria i el comerç fins a les 22 hores i increment d’aforaments, entre les noves mesures sanitàries anunciades per la Generalitat

23 abril 2021|Burjassot

Medidas 23-04-2021

El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, després de presidir la Mesa Interdepartamental per a la prevenció i actuació davant la COVID-19, ha anunciat les noves mesures sanitàries que entraran en vigor el dilluns 26 d’abril i es prolongaran fins al 9 de maig, data en què decaurà l’estat d’alarma.

Així, entre les mesures anunciades, cal destacar:
– L’ampliació de l’horari d’obertura de l’hostaleria i el comerç fins a les *22h, mantenint-se els aforaments màxims permesos del 100% en terrasses i d’un terç a l’interior dels locals, amb taules de fins a sis persones.
– Quant a l’horari màxim del comerç, s’amplia fins a les 22 hores, amb els aforaments màxims permesos actualment.
– Respecte a l’aforament màxim de les activitats culturals, com a cinemes, teatres, museus, auditoris o biblioteques, entre altres espais culturals, s’amplia del 50 al 75% i el de les cerimònies i celebracions, passa del 30 al 50%.
– Es passa del 30 al 50% l’aforament màxim en zones comunes d’hotels, albergs, cases rurals i altres allotjaments; activitats d’oci educatiu, educació de temps lliure, escoles d’animació juvenil; i piscines, platges i spas.

– Quant a les activitats esportives i esdeveniments amb públic (excepte entrenaments que es mantenen sense públic), el màxim d’assistents serà de 1.000 persones en instal·lacions obertes i 500 en tancades; i la participació d’esportistes serà de 1.000 en instal·lacions obertes i 300 en tancades.

– L’aforament màxim serà del 75% en ensenyaments artístics reglats en conservatoris i centres autoritzats; no reglades en escoles de música o dansa i activitat formativa d’agrupacions musicals en general; acadèmies, autoescoles i altres centres de formació no reglada; establiments i locals comercials i de serveis professionals; i mercats de venda no sedentària.

– Quant a visites guiades, guies turístics, activitats de temps lliure, parcs infantils i la pràctica de l’activitat física, tant individual com dirigida per un professional, es podrà produir en grups de 20 persones en recintes oberts i de 10 en recintes tancats.

– En el cas de locals d’oci, podran exercir si la seua llicència ho permet, activitats de restauració i hostaleria en les mateixes condicions que regulen les activitats d’oci i hostaleria.

D’altra banda, es prorroguen durant 15 dies més la resta de mesures vigents, entre les quals es troba la restricció de la mobilitat nocturna, que es manté entre les 10 de la nit i les 6 del matí, i el tancament perimetral autonòmic.

A més de les mesures anunciades pel President, cal destacar que es manté la prohibició de celebracions populars, desfilades o espectacles itinerants. Els esdeveniments permesos i que puguen implicar aglomeració de persones es realitzaran amb un aforament màxim del 75% i 500 persones de màxim en interiors i 1.000 en exteriors.