Burjassot abandona el consum de carburants fòssils en les seues flotes municipals en incorporar vehicles sostenibles també en la retirada de residus i neteja

24 març 2023|Burjassot

Vehículos limpieza

L’Ajuntament de Burjassot i FCC han presentat hui els nous vehicles per a la retirada de residus sòlids urbans (RSU) i neteja. Concretament, es tracta d’un vehicle recol·lector per a la recollida de residus amb el sistema de càrrega lateral, amb la particularitat que el combustible utilitzat és gas natural comprimit (GNC), i el sistema de càrrega és compatible amb la recollida de RSU i Selectiva; una agranadora Tenax mecanitzada per als serveis d’escombratge, lliure d’emissions 100% i motor elèctric, i tres agranadores mecanitzades Maxwind per als serveis d’escombratge, lliure d’emissions 100% i motor elèctric.

El nostre compromís amb el medi ambient és prioritari, el nostre compromís amb la sostenibilitat i l’Agenda 2030 és preferent. Burjassot abandona en tota la flota de vehicles municipals el consum de carburants fòssils. Vehicles de la Brigada Municipal, Ajuntament, Policia, Protecció Civil, i ara també la Neteja i Retirada de Residus són elèctrics, híbrids o de GNC. Avancem per un camí que ja no té marxa enrere i que aposta per cuidar el nostre planeta, la nostra ciutat i el nostre futur”, ha apuntat l’alcalde de Burjassot, Rafa García.

Després de la posada en marxa del nou contracte de Neteja i Fem per la Regidoria de Serveis Municipals que dirigeix Manuel Pérez Menero, i que està duent a terme FCC, de manera escalonada, s’aniran incorporant els nous vehicles encarregats de dur a terme aquesta tasca, que en total s’aproximen a les 20 unitats d’elements mecànics per a la neteja i retirada de residus.

La importància d’aquestes noves incorporacions és principalment la seua sostenibilitat i el seu respecte al medi ambient. El nou vehicle recol·lector, camió de retirada de fem, alimentat per gas natural comprimit (en un breu espai de temps s’incorporaran tres unitats més) té com a principal avantatge precisament el combustible que usa i la seua baixa emissió de sorolls. El GNC és una alternativa real als combustibles derivats del petroli, molt més cars i contaminants.

Els vehicles que utilitzen gas natural comprimit tenen un menor impacte mediambiental en reduir l’emissió de monòxid de carboni (CO) en un 95%, la d’òxids nitrosos (NOx) en un 90%, la d’hidrocarburs en un 80%, els òxids de nitrogen en un 30% i el diòxid de carboni (CO₂) en un 25% respecte a la gasolina i en un 35% respecte al gasoil. Els vehicles propulsats per GNC es caracteritzen per reduir també la contaminació sonora, en tindre una marxa més suau i silenciosa que els motors que usen combustibles derivats del petroli.

Així mateix, les quatre agranadores presentades són elements sostenibles i de molt baixa contaminació acústica, en ser cent per cent lliure d’emissions i motor elèctric. L’abandó de l’ús de combustibles fòssils en els sistemes de neteja permet així estalvi econòmic, cura del medi ambient i reducció considerable de l’emissió de sorolls.