Burjassot albergarà la nova seu el Consorci Provincial de Bombers, en un espai de 7.000m2 i eixida directa a la CV-30

31 març 2023|Burjassot

Presentación Sede Bomberos 1

El Pati dels Scala de la Diputació de València ha acollit aquest dijous (30-03-2023) la presentació del projecte de la nova seu del Consorci Provincial de Bombers de València, que se situarà a Burjassot. Es tracta d’un complex de quasi 7.000 m² en el qual s’instal·larà un edifici d’oficines, el centre de comunicacions i control, i el parc de bombers de Burjassot amb la torre d’entrenament, a més de diferents espais comuns. El pressupost d’execució estimat supera els 23,5 milions d’euros. Està previst que a la fi de l’any 2023 comence la licitació del projecte, el termini d’execució del qual estimat és de dos anys.

La presentació de la nova seu va comptar amb la presència i participació del president de la Diputació de València, Toni Gaspar; de Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació i presidenta del Consorci de Bombers i de l’alcalde de Burjassot i vicepresident de la Diputació, Rafa García, qui va manifestar la seua “profunda satisfacció pel treball conjunt entre l’Ajuntament, la Diputació i el Consorci per a fer realitat un edifici modern i multifuncional i amb seu a Burjassot. La materialització d’aquest projecte és fruit de molta coordinació, voluntat d’enteniment i treball entre totes dues administracions i el consorci i he d’agrair la confiança que, des d’un primer moment, la Diputació i el president Toni Gaspar ha depositat a Burjassot”.

El primer edil ha conclòs afirmant que “per a nosaltres, és un orgull que Burjassot es convertisca en la nova seu d’un col·lectiu professional que precisa de les millors condicions per a poder exercir el seu treball amb eficàcia i seguretat i, amb aquesta nova seu l’aconseguirem. El nou complex estarà dotat de tot el necessari per a això i a més gaudirà d’un accés i una comunicació amb les grans vies immillorable. El ràpid accés per carretera, en aquest cas per la CV-30, és fonamental perquè reduirà notablement el temps d’arribada a les emergències”.

Per part seua, Amigó va explicar que “amb aquesta nova seu aconseguim unificar en un únic lloc totes les dependències actuals i la logística del Consorci de Bombers. Es tracta d’un projecte fruit del consens entre les diferents parts implicades, que comptarà amb totes les dotacions necessàries per a complir amb eficàcia el seu objectiu, i que a més serà un complex plenament sostenible. És, en definitiva, una aposta importantíssima per a millorar l’extinció d’incendis”. En la mateixa línia, el gerent del Consorci Provincial de Bombers, Josep Ballester, ha volgut “agrair a totes les administracions l’esforç realitzat en els últims anys i el consens al qual s’ha arribat”.

L’edifici d’oficines, amb el qual s’unifiquen les dues seus administratives que existeixen actualment, està format per sis plantes. A més dels espais de treball, compta amb una sala d’actes, una sala d’exposicions, aules de formació, vestuaris i menjador. Quant al centre de comunicacions i control, de dues plantes d’altura, acull la sala de control, la sala de crisi i les sales de descans per al personal. Finalment, el parc de bombers es distribueix en tres plantes. Destaca la torre d’entrenament de deu nivells que, al seu torn, connecta amb el pati d’entrenament i l’hangar. Compta també amb gimnàs i amb les sales de descans per als propis bombers.