Burjassot celebra el Dia de les Ciutats Educadores

30 novembre 2020|Burjassot

Burjassot Ciutat Educadora

Hui, 30 de novembre, se celebra el Dia Internacional de les Ciutats Educadores, en un any en què a més se celebra el 30 aniversari de la Carta de les Ciutats Educadores, amb el lema “30 anys transformant persones i ciutats per a un món millor”. L’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria d’Educació que dirigeix Manuela Carrero i en col·laboració amb la regidoria de Protecció a la Infància dirigida per Yolanda Andrés i amb altres àrees municipals, s’ha sumat a aquesta celebració, ja que el municipi de Burjassot està declarat com a Ciutat Educadora.

Així, i entre les accions dutes a terme, un gran cartell amb el logotip de Burjassot Ciutat Educadora llueix des de hui en una de les rotondes d’entrada i eixida a la localitat, concretament en la coneguda com a rotonda del Castell. A més, des de hui mateix, ja es pot veure en la web municipal i en el canal de Youtube de l’Ajuntament de Burjassot el vídeo commemoratiu que el Consistori ha elaborat, donant veu a nombrosos agents socials i representants de la població per a difondre cadascun dels principis que engloba la Carta de les Ciutats Educadores.

D’altra banda, la pròpia Carta de les Ciutats Educadores que, en aquest 2020, ha complit 30 anys i que s’ha vist sotmesa a una actualització ja es pot llegir i/o descarregar en la web municipal. La seua versió en paper, editada per la regidoria d’Educació es repartirà en tots els centres educatius del municipi i es podrà trobar en diferents edificis municipals, per a la seua lectura i difusió. La Carta és el document fundacional d’aquest moviment internacional, el de les Ciutats Educadores, que promou una visió de ciutat que situa l’educació com a vector de transformació social i de millora de la vida comunitària.

En l’àmbit de la difusió mitjançant xarxes socials, al llarg del mes de novembre, l’Ajuntament de Burjassot, a través del seu compte oficial de Twitter, ha anat publicant diàriament cadascun dels aprenentatges que plantegen les Ciutats Educadores, baix l’etiqueta #BurjassotCiutatEducadora.

En l’àmbit dels centres educatius, destaca la cançó “Unint veus per la Ciutat Educadora”, interpretada pels alumnes i alumnes de sisé del CEIP Sant Joan de Ribera mentre que els més menuts i menudes de les Escoles Infantils Municipals han estat realitzant, durant les últimes setmanes, diferents tallers d’educació en valors. A més, també des de l’àrea d’Educació s’ha enviat als centres escolars d’infantil i primària un joc editable amb els principis de la Ciutat Educadora.

Amb aquestes iniciatives programades per a celebrar el Dia Internacional de les Ciutats Educadores, s’intenta donar a conéixer als ciutadans i ciutadanes, algunes propostes dels diferents projectes educatius que s’estan desenvolupant dins del projecte “Burjassot Ciutat Educadora”.