Burjassot celebra el Dia de les Escriptores i de les Biblioteques amb el lliurament dels diplomes als més lectors de l’any

11 octubre 2022|Burjassot

Des de 17/10/2022 fins a 17/10/2022

Día de las Escritoras

Dilluns que ve 17 d’octubre, serà un dia molt especial per a l’equip de les Biblioteques Municipals de Burjassot. En aquesta jornada, en horari de vesprada, celebraran dues animacions lectores per a commemorar el Dia de les Escriptores i el Dia Internacional de les Biblioteques.

A les 18.00 hores, la cita serà a la Biblioteca Infantil on començarà l’animació pensada per als més menuts de la casa per a commemorar el Dia de les Escriptores. Burjassot s’adhereix amb aquesta animació a la iniciativa de la Biblioteca Nacional d’Espanya que, en col·laboració amb l’Associació Clàssiques i Modernes i la Federació Espanyola de Dones Directives i Executives Professionals i Empresàries (FEDEPE), celebren la setena edició d’aquest dia reivindicant la labor i el llegat de les dones que han escrit al llarg de la història. Aquesta edició compta amb el comissariat de l’escriptora Carmen Domingo, i el tema triat és ‘Abans, durant i després de les guerres’, el conflicte bèl·lic viscut i escrit per dones.

Totes i tots els participants es reuniran en la catifa de les històries i, després d’una breu presentació de l’activitat, començarà la lectura en veu alta del llibre triat per a, posteriorment, debatre sobre el mateix. En finalitzar realitzaran, a través de la papiroflexia o origami, un llapis de paper. Els més xicotets podran elaborar “el seu llapis” de paper amb l’ajuda dels seus acompanyants adults o acolorir dibuixos amb la temàtica de l’animació.

En el cas de la Biblioteca d’Adults, la cita serà a les 18.30 hores on, a més del Dia de les Escriptores se celebrarà també el Dia Internacional de les Biblioteques. Per aquest motiu, dos seran els actes que tindran lloc: d’una banda, la lectura i interpretació de textos seleccionats per la comissària d’aquesta edició, l’escriptora Carmen Domingo, a càrrec de membres del Club de Lectura i del grup de teatre Paraules i Dones.

D’altra banda, es farà lliurament dels diplomes i els lots de llibres a les Persones Més Lectores de l’Any, tant de la Biblioteca infantil com d’Adults,; guardons que enguany han sigut per a Antonio Cañadas Soler, amb 71 préstecs a la Biblioteca d’Adults, i per a la usuària Simratnoor Singh Kaur que, amb tan sols huit anys, ha realitzat 39 préstecs.

Una vesprada molt especial per a tot l’equip de les Biblioteques Municipals i per a la Regidoria de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Burjassot, dirigida per Javier Naharros.