Burjassot celebra la seua I Setmana “Burjassot, Ciutat Educadora”

22 novembre 2017|Burjassot

Ciudad Educadora

Després de rebre en aquests dies el Premi de “Ciutat Responsable amb la Infància 2017”, atorgat pel Consell Independent de la Infància després d’haver sigut la seu, el passat mes d’octubre, del pas per la Comunitat Valenciana de la Gira per la Infància, Burjassot celebrarà, del 25 al 30 de novembre la seua I Setmana “Burjassot, Ciutat Educadora”. Una nova acció impulsada des de la regidoria d’Educació, dirigida per Laura Espinosa, en la qual els xiquets i les xiquetes del municipi van a ser els protagonistes, al costat de les seues famílies.

L’inici de la setmana serà el dissabte 25 de novembre amb l’activitat “Mosaicos Vivos”, un projecte d’innovació i participació educativa que té com a objectiu la realització de creacions murals col·lectives en les Escoles Infantils Municipals 613 Vivendes i Isabel La Catòlica; un projecte que va a involucrar a tota la comunitat escolar. Començarà, a les 11 hores en l’Escola Infantil 613 Vivendes.

Aqueix mateix dia, però en horari de vesprada, a les 17 hores, i convidats pel Ple Infantil, amb la col·laboració de l’Agència Jove, la Plaça de l’Ajuntament serà escenari de la celebració del Dia Internacional dels Drets de la Infància (DUDI) en el qual se succeiran els jocs, les més variades activitats i hi haurà berenar per als xiquets.

El dilluns 27 de novembre el punt de trobada serà, a partir de les 17:30 hores, el Centre Socioeducatiu Díaz Pintado que acollirà una Jornada sobre Inclusió Educativa que explicarà, després de l’obertura, amb una Ponència Marque a càrrec de Juan Manuel Escudero Muñoz, continuant amb la realització de tres tallers formatius, a triar un, sobre Programes Tutories Entre Iguals (TEI), Aprenentatge Servei (APS) i Grups Interactius (G.I).

Un dia més tard, el dimarts 28 de novembre, tindrà lloc la presentació oficial dels pictogrames, imatges clares i esquemàtiques que representen els espais públics de Burjassot, que s’han instal·lat amb l’objectiu d’ajudar a les persones amb autisme o amb altres problemes de comunicació oral, a interpretar i comprendre la realitat que els envolta a través d’imatges. A les 12 hores serà la presentació tècnica dels pictogrames en el Saló de Plens de l’Ajuntament, comptant amb la participació de la presidenta de la Fundació TEA Comunitat Valenciana Empare Fabra Belenguer per a, a les 12:45 hores, procedir, per part de l’alcalde de Burjassot, Rafa García, a descobrir el pictograma de l’Ajuntament.

La presentació del “Catàleg de Burjassot Ciutat Educadora” es realitzarà el dimecres 29 de novembre. A les 9:30 hores, el Centre Socioeducatiu Díaz Pintado acollirà la reunió Tècnica sobre el Catàleg, amb l’assistència de representants dels equips directius dels centres escolars, les AMPA i la participació dels tècnics involucrats en el projecte. A les 11 hores serà la presentació oficial del Catàleg, per part de l’alcalde de Burjassot i dels regidors i regidores que formen part de l’Àrea de Benestar Social per a, posteriorment, passar al lliurament els exemplars i els dispositius d’anti atragantamiento, als representants dels centres educatius que rebran, aqueix mateix dia, formació per a conèixer el seu ús.

La I Setmana “Burjassot, Ciutat Educadora”, finalitzarà el dijous 30 de novembre en el Saló de Plens de l’Ajuntament, a les 18 hores, amb la sessió del Ple Infantil, coordinat per l’Agència Jove, i la lectura del manifest de Ciutats Educadores 2017, a càrrec dels propis Regidors Infantils.