Burjassot crea la Regidoria de Benestar Animal

29 octubre 2015|Burjassot

Dins de la reestructuració d’àrees i regidories que està experimentant l’Ajuntament de Burjassot, després del Pacte de Govern subscrit la setmana passada, una nova regidoria recentment creada passa a fer de Burjassot una ciutat capdavantera en la cura i la protecció animal. Es tracta de la Regidoria de Benestar Animal, la qual estarà dirigida per Olga Camps Contreras, qui també dirigeix la regidoria de Sanitat.

Davant aquest nou repte, la regidora de Benestar Animal vol aconseguir dos objectius. Camps ha explicat que “d’una banda, pretenem continuar donant, des de l’administració pública, veu i protecció als animals del nostre municipi, tant als animals domèstics com als quals habiten en els nostres carrers i que també tenen drets, o cap a aquells que, desgraciadament, són abandonats. Ho farem impulsant totes les mesures al nostre abast per millorar la situació dels animals. I d’altra banda i com a segon objectiu, amb l’engegada d’aquesta regidoria pretenem continuar treballant en la millora de la sanitat mediambiental del nostre municipi. És a dir, a fer convergir el benestar animal i la seua integració en la vida i els espais públics amb la fonamental convivència ciutadana. Ho farem amb campanyes de conscienciació, tant d’integració animal com de conscienciació ciutadana a l’hora de cuidar els espais públics i compartits de la ciutat on convisquen ciutadans i animals, siguen mascotes o no”.

Olga Camps ha agraït l’alcalde de Burjassot, Rafa García, la seua sensibilitat cap a la protecció animal i la confiança i el suport incondicional a l’engegada d’aquesta nova regidoria que, entre altres eixos, tindrà un de fonamental: la participació ciutadana. “Des d’aquesta regidoria- ha destacat l’edil- a més de continuar comptant amb la col·laboració fonamental de la regidoria de Serveis Municipals i el treball de la Policia Local, volem obrir el nostre treball a la participació ciutadana, rebent de bon grat qualsevol petició, suggeriment o idea, de manera que aquestes es puguen dur a terme, sempre que estiga en la nostra mà i que redunden en la protecció animal”. Olga Camps ha afirmat que “la nostra comunicació directa i col·laborativa amb la SPAB, la Societat Protectora d’Animals de Burjassot, és total. I ara també volem obrir aquesta comunicació a la resta de la ciutadania, associacions, etc.”.

Amb la creació d’aquesta regidoria, Burjassot es converteix en la segona ciutat espanyola, també ho és Santiago de Compostela, a tenir una regidoria exclusivament dedicada a la cura, la protecció i el benestar dels animals.