Burjassot convida a la ciutadania a participar en el procés per al desenvolupament del Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible

2 maig 2018|Burjassot

Des de 09/05/2018 fins a 09/05/2018

Jornada clima y energía sostenible

Dimecres que ve 9 de maig, a les 18 hores, la regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament de Burjassot, dirigida per Lluna Àrias, de la mà de l’Oficina de Sostenibilitat Local, conviden a la ciutadania a formar part del procés de participació per al desenvolupament del Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PACES-2030). El punt de trobada serà la Casa de Cultura del municipi.

L’Ajuntament de Burjassot, a través de la citada regidoria, està impulsant en el municipi el Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia, una iniciativa que va llançar la Comissió Europea amb l’objectiu d’involucrar a les autoritats locals i a la ciutadania en el desenvolupament i aplicació de polítiques d’energia sostenible i canvi climàtic. Com a mostra del compromís amb la lluita davant el canvi climàtic i l’aposta per l’estalvi i l’eficiència energètica, Burjassot es va adherir a aquesta iniciativa en 2016, adquirint els objectius de reduir en un 40% els gasos d’efecte hivernacle l’any 2030 a través de l’adopció de mesures conjuntes per a l’atenuació del canvi climàtic i l’adaptació a aquest.

LLISTAT D’ACCIONS QUE ES PODEN DUR A TERME A BURJASSOT

Amb l’objectiu de traduir el compromís polític en mesures pràctiques, durant el procés de desenvolupament del Pla d’Acció per al Clima i l’Energia Sostenible (PACES-2030) es requereix la col·laboració i coordinació entre les diferents àrees del Consistori, així com de la intensa col·laboració i participació de la ciutadania, tenint en compte totes les opinions i propostes que puguen sorgir durant la jornada.

Es pot trobar informació relativa al citat Pla d’Acció en http://www.pactodelosalcaldes.eu/, http://www.dival.es/es/medio-ambiente/content/pacto-de-las-alcaldias-por-el-clima-y-la-energia i en http://participa.burjassot.org/index.php.

Així mateix, es pot accedir a l’enquesta de participació PACES Burjassot a través del link: https://goo.gl/forms/aQjYIbJbbyUcpXcO2