Burjassot, primer cibermunicipi de Cibermanagers per a la Igualtat d’Espanya

8 gener 2024|Burjassot

L’Ajuntament de Burjassot té un objectiu clar en matèria d’igualtat: formar i fomentar la convivència igualitària en el municipi des de totes les seues àrees i, més si cap, des de l’educació. Davant esta premissa, Burjassot s’ha convertit en el primer Cibermunicipi de Cibermanagers per a la Igualtat d’Espanya, gràcies al desenvolupament del projecte Cibermanagers per la Igualtat en els centres de secundària de Burjassot.

En esta nova iniciativa, duta a terme gràcies a les Regidories d’Educació i Igualtat i Feminisme, dirigides per Manuela Carrero i Yolanda Andrés, respectivament, està participant l’alumnat de La Fontaine, Joan XXIII i els IES Vicent Andrés Estellés, Federica Montseny i Comarcal.

El programa Cibermanagers té com a objectiu fomentar la convivència positiva i la conducta igualitària, així com ajudar a previndre diferents formes de ciberviolencia com puga ser la difusió de contingut íntim. Es tracta d’un programa assistit per part de PantallasAmigas perquè des dels centres educatius es puga implementar de manera autònoma. A més, el programa complix amb el desenvolupament de les competències educatives basat en la Llei Educativa actual i en el Marc Europeu de les Competències Digitals.

Cibermanagers per a la Igualtat és un programa que va dirigit a l’alumnat de 3r/4t ESO perquè aquest puga formar, posteriorment, a l’alumnat de menor edat i treballa competències directament relacionades amb la coeducació, a més de fomentar la convivència positiva i respectuosa en el centre educatiu amb el reforç de la formació en competències digitals, clau per al desenvolupament personal de joves, com indica el Pla Espanya Digital 2026.