Burjassot se suma a la celebració del Dia Internacional de les Ciutats Educadores

10 novembre 2020|Burjassot

Ciudades Educadoras

El pròxim 30 de novembre se celebra el Dia Internacional de les Ciutats Educadores, en un any en què a més se celebra el 30 aniversari de la Carta de les Ciutats Educadores, amb el lema “30 anys transformant persones i ciutats per a un món millor”. La nova versió de la Carta de Ciutats Educadores, que l’Ajuntament de Burjassot va subscriure fa diversos anys, manté l’essència i els valors que promou des dels seus inicis però, davant els nous reptes globals que les ciutats han d’afrontar, el Comité Executiu ha cregut necessari actualitzar-la per a continuar inspirant l’acció municipal.

Així, la nova Carta reforça aspectes com la qüestió de gènere, posa l’accent en la sostenibilitat, conté un principi específic sobre salut i cures, dona més pes a la cultura i incorpora altres temes com la bretxa digital o el big data. Per a presentar la nova Carta, el pròxim 26 de novembre, de 13h a 15h, s’ha organitzat un col·loqui-debat virtual en el qual participaran el professor Joan Manuel del Pozo, Maria Truñó i la professora, investigadora i activista Yayo Herrero, membres del Comité de Redacció de la Carta de Ciutats Educadores. Les persones o entitats interessades a assistir a esta trobada virtual poden inscriure’s en aquest ENLLAÇ.

LLIG LA NOVA CARTA DE LES CIUTATS EDUCADORES

A més, amb la col·laboració de nombroses ciutats educadores i dels seus respectius ajuntaments, s’ha fet balanç dels aprenentatges d’aquests 30 anys, elaborant el que podria ser el llegat que el treball com a Ciutat Educadora ha deixat a les ciutats. Aquest llegat es resumeix en trenta aprenentatges, que van acompanyats de trenta il·lustracions i trenta vídeos. La idea és donar-los a conéixer, un a un, durant el mes de novembre i tots junts el Dia Internacional de les Ciutats Educadores, el 30 de novembre. Per part de l’Ajuntament de Burjassot, la idea és publicar, dia a dia, cadascun d’aquests aprenentatges, en les seues xarxes socials.

La Carta de les Ciutats Educadores és el document fundacional d’aquest moviment internacional, nascut en 1990, que promou una visió de ciutat que situa l’educació com a vector de la transformació social i de la millora de la vida comunitària. El lema d’aquesta edició, “30 anys transformant persones i ciutats per a un món millor” és una invitació oberta perquè les més de 500 ciutats, Burjassot entre elles, que formen actualment part de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) compartisquen i celebren amb la ciutadania els aprenentatges generats al llarg d’aquests 30 anys de trajectòria.

En aquests dies, l’Ajuntament de Burjassot es troba preparant una activitat municipal amb la qual celebrar el Dia Internacional de les Ciutats Educadores.