Burjassot i la SPAB, contra l’abandó estacional dels animals

26 juliol 2021|Burjassot

SPAB- No al abandono en verano

La regidoria de Benestar Animal de Burjassot, dirigida per Juan Manuel Hernando, al costat de la Societat Protectora d’Animals de Burjassot (SPAB), els voluntaris i les voluntàries de la qual treballen per a traure endavant als animals que pateixen el drama de l’abandó i per a trobar-los una llar on començar de nou, estan unint els seus esforços per a, com cada estiu, sensibilitzar a la població contra l’abandó estacional dels animals, gossos i gats especialment.

Amb la campanya estival en marxa, sempre especialment crítica en matèria d’abandons, igual que ocorre per exemple poc després del Nadal, la SPAB vol intensificar la seua labor relacionada amb la conscienciació i sensibilització ciutadana contra l’abandó animal. Així, des de l’Ajuntament i des de la SPAB, s’incideix a recordar el fet que els animals no són objectes i molt menys joguets amb els quals divertir-se per a després prescindir d’ells quan es presenta la mínima dificultat. Un animal no té una data de caducitat que decidisca el seu amo o ama, sinó que té el dret de ser cuidat i alimentat pels seus amos propietàries fins al final dels seus dies. A més, els abandons a l’estiu, especialment de gossos, acaben en moltes ocasions en mort dels animals per atropellament ja que aquests acaben deambulant per vies i carreteres, desorientats i espantats buscant precisament a aqueixos que els han abandonat. El mateix ocorre amb els gats domèstics que, acostumats a la vida en una llar, no saben desembolicar-se al carrer i acaben atacats greument per altres gats, desnodrits o morts.

Com a útils recomanacions, la SPAB recorda que anar-se de vacances no està renyit amb continuar cuidant de la nostra mascota de la millor forma possible. Cada vegada són més els allotjaments que permeten l’accés de mascotes. I en el cas que no siga possible viatjar amb ells, existeixen altres opcions possibles com, per exemple, deixar a l’animal a càrrec d’algun familiar o amic, deixar-lo en alguna residència d’animals per uns dies o contactar amb empreses o persones especialitzades en la cura de mascotes, en absència dels seus amos.