Burjassot compta amb dos tirolines i una zona de joc per als més menuts, fruït dels Pressupostos Participatius Infantils

22 març 2024|Burjassot

Presupuestos participativos Infantiles

Recentment, l’Ajuntament de Burjassot ha posat en funcionament les dos tirolines situades als parcs de la Plaça de la Concòrdia i de La Granja, finalitzant així els dos projectes que les xiquetes i els xiquets de Burjassot van votar per a millorar el poble dins dels Pressupostos Participatius Infantils 2023. El segon projecte, que porta funcionant uns mesos, és la zona de joc per a xiquets i xiquetes de 0 a 5 anys, al Parc de María Marzo.

L’objectiu dels Pressupostos Participatius Infantils, que en 2023 tenien una dotació inicial de 50.000€ i que es va ampliar fins als 75.000€, ha sigut involucrar a les xiquetes i els xiquets en la definició de la despesa pública en aspectes del seu interés. L’opinió de tots els sectors de la població és un eix de treball fonamental per a l’Ajuntament de Burjassot, treballat des de la Regidoria de Participació Ciutadana, dirigida per Yolanda Andrés, per a continuar invertint en millores en diferents aspectes dels carrers i places de la població.

El procés de votació de les propostes es va dur a terme en els centres escolars del municipi, sent els electors l’alumnat de tercer a sext de Primària, així com els integrants del Consell de les Xiquetes i els Xiquets de Burjassot, que van tindre tot el pes de treball a l’hora de classificar i prioritzar les propostes que es van presentar.

La primera edició de la campanya dels Pressupostos Participatius Infantils, a més, ha sigut mereixedora d’un guardó atorgat per part de la Generalitat Valenciana, dins dels Premis Participa-Acció. Burjassot ha guanyat el segon premi del concurs, dotat amb 3.500 euros i un diploma acreditatiu.