Carles Cano conta Contes Tradicionals Valencians als escolars de Burjassot, en el marc de la Trobada d’Escoles en Valencià

15 abril 2024|Burjassot

En el marc de la Trobada d’Escoles en Valencià de l’Horta Nord 2024, que se celebra a Burjassot la setmana vinent, la regidoria de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Burjassot que dirigix Estefanía Ballesteros, en col·laboració amb Escola Valenciana, ha organitzat un cicle de contacontes que, amb el títol Fem Poble, parlem Valencià, tindrà lloc en diferents centres educatius del municipi, a càrrec de Carles Cano. El cicle de contacontes se celebrarà entre el 15 i el 30 d’abril en els cinc col·legis públics de Primària de Burjassot i també en les dos Escoles Infantils Municipals.

A través de les seues sessions, Carles Cano tractarà de traslladar als escolars la rica tradició oral valenciana, recopilada en diferents obres d’autors tan reconeguts com Enric Valor, Josep Bataller o Ximo González Caturla, entre altres. Existixen centenars d’interessants històries i relats que definixen la idiosincràsia, el caràcter i els costums i tradicions de les valencianes i valencians i l’única manera que perduren en el temps i siguen conegudes per les noves generacions és explicant-les i compartint-les. Així, Cano compartirà amb els més menuts contes de caràcter participatiu amb els quals coneixeran com passaven por els seus iaios i besavis com el de ‘Marieta, Marieta, ja vaig pel primer escaló’, relats fantàstics com ‘El mig pollastre’ o ‘Els dos geperuts’, contes acumulatius com ‘El cigronet’ o ‘El nap gegant’ i, fins i tot, divertits contes escatològics com ‘El pet’. Tots ells, comptats amb el mestratge oral de Carles Cano i en valencià, naturalment.

Carles Cano és un autor valencià, creador de literatura infantil, a més d’un conegudíssim contacontes. En 1994, va rebre el Premi Lazarillo de creació literària.