Celebrada a Burjassot la III Trobada de Benvinguda al Curs Escolar 2023-24

7 setembre 2023|Burjassot

III Encuentro Bienvenida Curso Escolar

La comunitat educativa de Burjassot ha tingut la seua primera presa de contacte amb l’imminent nou curs. Ha sigut en el marc de la celebració de la III Trobada de Benvinguda al Curs Escolar que, per tercer any consecutiu, ha organitzat l’Ajuntament de Burjassot, des de la regidoria d’Educació que dirigeix Manuela Carrero, i que es va celebrar en la jornada del passat dimarts, 5 de setembre, en el Centre Cultural Tívoli.

A pesar que una greu avaria del servei elèctric en el municipi va deixar al Tívoli a mitja llum durant bona part del matí, l’objectiu de la jornada per a res va quedar enfosquit sinó que es va complir amb escreix, gràcies a l’esforç i treball del departament d’Educació i gràcies també a la consideració i entusiasme, tant dels ponents convidats com dels nombrosos assistents a la trobada. Els objectius complits passaven per compartir un espai de trobada entre la comunitat educativa, a pocs dies de rebre a l’alumnat a les aules; gaudir i aprendre de les ponències que es van desenvolupar durant la jornada i analitzar i actualitzar les pràctiques educatives per a oferir metodologies innovadores, des de la perspectiva de la inclusió.

El grup de batukada “Raizes” va amenitzar l’arribada i benvinguda dels assistents a la trobada, mentre que totes i totes van gaudir, després de la presentació institucional, de l’actuació del grup de ball “Las Flamenquillas”, com a part del projecte “A quelar”, un conjunt de xiquetes que van desplegar tot el seu art sobre l’escenari, despertant sonors aplaudiments per part del públic.

Al llarg del matí, la comunitat educativa va assistir a la ponència de José Ramón Gamo, que sota el nom “La mirada neta”, destacava la importància de mantindre aquesta actitud cap a l’alumnat i explicava com condiciona la manera d’actuar de qui ensenya per a determinar la millor versió de qui aprén. La seua ponència va donar pas a la de Javier Romero, que literalment va fer alçar als assistents dels seus seients per a gaudir de la importància del moviment en la predisposició per a aprendre.