Amb el 9 d’Octubre finalitzen les restriccions per la COVID 19, en territori valencià

11 octubre 2021|Burjassot

Fi restriccions val

Des de les 00 hores del 9 d’Octubre de 2021, els valencians i valencianes han celebrat la seua jornada festiva particular recobrant bona part d’aqueixa anhelada normalitat que ha arribat amb el decaïment de pràcticament totes les restriccions enfront de la COVID-19 en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.

Així, encara que decauen la immensa majoria de les restriccions, tal com es desprén de la Resolució publicada en el DOGV, la Generalitat Valenciana que ha elaborat un document que recull les mesures d’obertura segura, manté l’obligatorietat de portar mascareta en espais tancats d’ús públic i en espais a l’aire lliure on no puga respectar-se la distància de seguretat. Així mateix, continuarà sent recomanable a l’aire lliure, especialment en entorns urbans, i no es podrà fumar en la via pública a menys de dos metres de distància interpersonal ni en terrasses d’hostaleria.

Quant als aforaments:

– decauen els límits en tots els establiments i activitats en general, així com en esdeveniments i celebracions, llevat que l’esdeveniment se celebre amb públic dempeus, i en aquest cas l’aforament es restringirà a raó de 2,25 metres quadrats per persona.

– Es permeten els festivals de música, encara que en funció de la seua singularitat, els serà aplicable un protocol específic que establirà la Conselleria de Sanitat.

– En l’hostaleria i la restauració, també decauen els límits d’aforament però es manté el número màxim de 10 persones per taula i en la barra s’haurà de mantindre la distància de seguretat.

– Quant als locals d’oci, també deixen de tindre limitat el seu aforament màxim i, a més, el seu horari de tancament serà d’acord amb la seua llicència.

– En cinemes, teatres, auditoris i museus, l’aforament serà del 100% excepte quan es consumisca beguda o menjar en sala, que es deixarà un seient lliure de distància. I tampoc hi haurà limitació d’aforament per a l’activitat física i esportiva en general, inclosos gimnasos, piscines i vestuaris.

D’altra banda, la Generalitat Valenciana ha anunciat la creació d’una Unitat de vigilància específica per a la COVID-19 davant la nova situació post pandèmica. Aquesta unitat, que pertanyerà a la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública establirà noves mesures de detecció precoç, vigilància i control de la COVID-19 en tots els hospitals, així com en diferents punts de la Comunitat Valenciana.

Finalment, es segueix fent una crida a les persones que encara no s’han vacunat perquè s’immunitzen ja que, segons dades de la mateixa Generalitat, entre la població sense vacunar la taxa de defuncions per cada 100.000 habitants és de 24,57, mentre que entre la població vacunada aquesta taxa és de 2,27 morts per cada 100.000 habitants, la qual cosa suposa 10 vegades més de defuncions entre els no vacunats que entre els quals han sigut immunitzats.