L’alcalde de Burjassot, Rafa García, manté una reunió amb la delegada de la rectora de la UV, per a establir futures col·laboracions

13 març 2024|Burjassot

Reunión UVsocietat 2

L’alcalde de Burjassot, Rafa García, ha mantingut recentment una reunió de treball amb Mª Dolores Pitarch Garrido, catedràtica i delegada de la rectora de la Universitat de València per al Programa Universitat-Societat. L’objectiu d’esta trobada ha sigut mantindre una primera presa de contacte entre el consistori i la Universitat de València per a fixar possibles col·laboracions entre totes dues institucions, a través del Programa UV-Societat.

El Programa UV-Societat, dependent del vicerectorat de Cultura i Societat, té entre les seues funcions fomentar la presencia de la Universitat de València en la seua àrea d’influència com un mitjà de connexió amb les institucions i la societats locals, a través de diferents activitats universitàries, relacionades amb la formació, la investigació i la transferència de coneixement a la societat valenciana i a les entitats locals, com poden ser els municipis. Així, el Programa UV Societat ja està present, a través de diferents projectes en 266 municipis de la província de València i, després d’esta primera reunió, l’objectiu tant del consistori com de la UV és que, en un futur pròxim, el Programa UV Societat estiga present també a Burjassot.

Burjassot pot presumir i presumix de ser Ciutat Universitària. El Campus de la Universitat de València, assentat a Burjassot des de finals dels anys 70, és un plus per al nostre municipi. Tenim el centre de la cultura i de la ciència, de la investigació i de la formació al més alt nivell en el nostre territori i, gràcies a esta circumstància, milers de joves universitaris viuen, es relacionen, estudien i fan vida ací. No obstant això, és moment que la vida universitària i la realitat municipal es donen la mà i intensifiquen les seues línies de col·laboració. La universitat pot aportar moltíssim a la societat burjassotera, no sols a la purament universitària i, per això, des de l’Ajuntament tendirem la mà a la Universitat per a posar en marxa tots els projectes que puguem dur a terme conjuntament”, ha declarat l’alcalde de Burjassot, Rafa García. Després de la reunió, en la qual també ha sigut present el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Burjassot, Javier Naharros, ha quedat sobre la taula la pròxima firma d’un conveni de col·laboració entre totes dues institucions.

Exposicions itinerants, el programa d’Universitats Estacionals i altres projectes per a acostar la realitat universitària a una ciutadania burjassotenra amb ganes de continuar aprenent, independentment de l’edat o les circumstàncies personals, són alguns dels objectius a curt termini que totes dues entitats s’han marcat.