L’alumnat de l’IES Vicent Andrés Estellés visita Sagunt per a assistir al Festival de Teatre Grecollatí

7 maig 2018|Burjassot

IES ESTELLÉS- Teatro Grecolatino abril 2018

Coincidint amb la celebració de Festival de Teatre Grecollatí en la ciutat de Sagunt, l’alumnat de l’IES Vicent Andrés Estellés, acompanyat de la professora del Departament de Llengües Clàssiques del centre, Noelia Ferri, ha visitat la localitat per a conéixer, de primera mà, la programació del festival. Durant aquest festival, Sagunt veu els seus carrers presos per l’esperit romà dels seus avantpassats gràcies als tallers de temàtica grecollatina que es realitzen en les seues places.

Després de prendre un moment per a l’esmorzar i per a la realització de tallers, els alumnes i les alumnes van pujar “fins a l’impressionant teatre romà, on vam veure una obra representada pels alumnes d’un institut de Saragossa, L’Odissea, una adaptació teatral de l’obra èpica d’Homer”, en paraules d’Ada Porras, alumna de primer de Batxiller, “tots els cursos participants”, alumnes de llatí i grec de 4rt d’ESO, 1er i 2n de Batxiller, “ens quedem meravellats amb els dots interpretatius i l’original adaptació de l’obra homèrica”.

Entre molts altres personatges van poder veure éssers fantàstics, com Cíclopes i Sirenes, i van viatjar al regne d’Hades on les ànimes dels difunts ballaven al so del Thriller de Michael Jackson. Personatges i situacions que intentaven retardar el retorn d’Odiseu a la seua anhelada Ítaca.

Per als xavals participants, “l’experiència va ser molt positiva ja que ens va ajudar a visualitzar l’obra grega, alhora que ens va entretindre i va divertir. És una excursió que recomanem a tots els alumnes i que tant de bo repetim al curs que ve”, en paraules d’Ada.