L’Ajuntament de Burjassot, premiat per impulsar la participació ciutadana en els III Premis Participa-Acció

6 març 2024|Burjassot

Premio Burjassor Participa Acció

L’Ajuntament de Burjassot ha sigut premiat per impulsar la participació ciutadana entre la població infantil. El consistori ha sigut mereixedor del segon premi, en la modalitat de participació ciutadana, de la tercera edició dels Premis Participa-Acció de la Generalitat Valenciana, una convocatòria en la qual han sigut guardonats sis projectes en les modalitats de participació ciutadana i d’educació per a la participació. La cerimònia s’ha celebrat a la Casa de Cultura de Torrent i ha comptat amb la presència del secretari autonòmic de Transparència i Relacions Institucionals, Santiago Lumbreras; del director general de Transparència i Participació, José Tárrega i de l’alcadesa de la localitat, Amparo Folgado.

Yolanda Andrés, regidora de l’Ajuntament de Burjassot, responsable de Participació Ciutadana i Transparència i de Protecció dels Drets de la Infància, ha arreplegat el premi per la proposta ‘Pressupostos participatius infantils’. Amb una dotació econòmica de 3.500 euros, la proposta de Burjassot ha sigut premiada per fomentar la participació ciutadana, des de l’administració local, involucrant a la infància i a l’adolescència en la participació i gestació de projectes que són del seu interés i incentivant la capacitat participativa d’estos col·lectius.

La primera edició dels Pressupostos Participatius Infantils de Burjassot 2023, mereixedora del guardó, es materialitzarà en la instal·lació de dos tirolines, una en el Plaza de la Concòrdia i l’altra al Parc de La Granja i al parc infantil, pensat per xiquets i xiquetes d’entre 1 i 6 anys, que ja és una realitat al Parc de María Marzo.

Els Pressupostos Participatius Infantils s’emmarquen en el projecte de la Ciutat de les Xiquetes i els Xiquets impulsat per Francesco Tonnuci del qual Burjassot forma part, amb tres eixos d’actuació: el dret al joc, l’autonomia de moviment en l’àmbit de la infància i el dret a la participació d’este important segment de la població.

La Fundació Pilars amb el seu projecte ‘Participem amb tu’; l’II Fòrum de Joventut MEM de la Mancomunitat Espadà-Millars per un projecte que fomenta l’associacionisme en la joventut; el Col·legi Santiago Apóstol-Cabanyal per la proposada ‘Vídeo for Social Change: el canvi social impulsat per xiquets i xiquetes en risc d’exclusió’; l’Escola Infantil El Trenet Cooperativa Valenciana per la iniciativa ‘JUGAPatraix’ i la ONGD ILÊWASI pel projecte ‘FiloPaz’ són les entitats que també han resultat premiades.