El burjassoter Mario Raúl Martínez, primer atleta del món amb sordoceguesa que participa en carreres d’ultradistància

21 desembre 2023|Burjassot

Síndrome de Usher

Els esportistes de Burjassot continuen aconseguint victòries i, a més, mostrant que res és impossible en el món de l’esport si un s’proposa. El millor exemple és el corredor Mario Raúl Martínez Castaño que, amb la seua recent participació en la competició d’ultrafons celebrada a Montjuïc, s’ha convertit en el primer atleta del món amb sordoceguesa i implantat a competir en este tipus de carrere de llarga distància.

Acompanyat i guiat pels ultrafondistes Iván López Penalba i Carmen María Pérez, el burjassoter va participar en la categoria de 6 hores, recorrent 61 km, ltraduïts en 151 voltes a la pista d’atletisme de Montjuïc.

Esta acció esportiva és una més de les que ha dut a terme al llarg de l’any Mario, que patix la síndrome d’Usher Tipus II, per a donar visibilitat a la malaltia i aconseguir que la societat la conega i es consciencie de la necessitat de continuar investigant i trobar solucions a esta.

La síndrome d’Usher és una malaltia genètica poc comuna que afecta tant l’audició com a la visió. Causa sordesa o pèrdua de l’audició i una malaltia ocular coneguda com retinosis pigmentària.