El Club Burjarunners continua sumant quilòmetres en asfalt i muntanya mentre prepara nous reptes

25 maig 2017|Burjassot

Burjarunners

Burjassot té la seua marea roja particular i es diu Club de Corredors Populars Burjarunners. Quasi ja en l’equador de 2017, el grup de corredors populars del municipi avança a un ritme frenètic, tant en les seues rutines d’entrenament, com en la seua assistència a la multitud de carreres i competicions oficials celebrades fins al moment, tant en la ciutat de València o municipis propers, com fóra fins i tot de la Comunitat Valenciana.

A l’abril, el cada vegada més nodrit grup de Burjarunners es va ficar de ple en el trail (córrer per senderes de muntanya) acudint, per exemple al Gàtova Trail 2017, on el veterà Burjarrunner, Toni Sánchez, “Toneti”, es va pujar al podi, aconseguint el primer lloc al mig Marató de la seua categoria. Solament una setmana després, se celebrava la MAMOVA, la 7ª Marató de Muntanya de València, a l’entorn d’Andilla i Burjarunners va estar present com a club organitzador, fent-se càrrec d’algunes tasques d’avituallament, mentre que, per la seua banda, Charo Morcillo i Antonio Alarcón es pujaven al podi en dues proves de trail.

Mentrestant, altres Burjarrunners optaven pels 21K, acudint a córrer la Mitja Marató de Ojos Negros, la Mitja Marató de Moncada i la Mitja Marató de la Vall de Segó. Per la seua banda, l’incansable “Toneti” va tornar a pujar-se al podi, aquesta vegada en segon lloc de la seua categoria, en la Mitja Marató de muntanya de Cortes de Pallás, abrigallat per altres Burjarunners que també van acudir a la carrera. A principis de maig, una representació de la marea roja es desplaçava a Castella-la Manxa, per a córrer l’espectacular carrera del Desafío Calar del Río  Mundo (Riopar) on, una vegada més, “Toneti” es va alçar amb el primer lloc de la seua categoria, per segon any consecutiu.

Si en el trail estan que se n’ixen, no ho estan menys en asfalt, on el Club ha estat present en altres carreres de la Comunitat Valenciana, conquistant també diferents podis. Per exemple, Nicolás Soria va quedar en primera posició en la Carrera de Novaterra de Paterna, mentre que Soraya Zamarreño quedava tercera en la mateixa prova. També van córrer els Burjarunners a Lliria i a Canals, on Inma Chirivella aconseguia la segona posició de la seua categoria. Tampoc va faltar el color roig de les samarretes dels corredors de Burjassot en la Mitja Marató d’Eivissa ni en el Gran Fons de Massamagrell, així com en totes i cadascuna de les carreres mensuals que formen part del Circuit Divina Pastora de la Ciutat de València.

Com a culminació a aquest primer semestre de l’any, de moment, una expedició de vint-i-tres Burjarunners es va desplaçar fins a la localitat d’Almansa per a disputar la Mitja Marató, una de les més espectaculars tant a nivell de recorregut com d’animació, que es va celebrar el passat 20 de maig, en el municipi. A més de gaudir d’una emblemàtica carrera, els Burjarunners van compartir una jornada memorable, dedicada completament al club i a la convivència, que ells mateixos han definit com a espectaculars, tant a nivell esportiu, amb el bon debut de dues dones burjarunners, Amparo Varea i Carol Pérez, com a nivell de relació i bon ambient entre els companys i companyes.

D’altra banda, en la secció de triatló i ciclisme, diferents companys i companyes del club, també s’han pujat al podi. És el cas per exemple de Rafa Blanco, Inma Chirivella i José Julian.

Però els Burjarunners no paren ni pensen parar. A curt termini, estaran presents en la II Run Càncer Burjassot que tindrà lloc el pròxim 4 de juny. I mentrestant, segueixen amb els preparatius de la pròxima 10K Solidària Divina Pastora de Burjassot, que es disputarà a la fi de setembre, organitzada pel propi i, com sempre, en benefici d’AVAPACE.

Com a premi a tota aquesta trajectòria, Burjarunners va rebre el seu merescut reconeixement, dijous passat 18 de maig, en el marc de la celebració de l’XI Gala de l’Esport celebrada per l’Ajuntament de Burjassot, des de la Regidoria d’Esports. Contents i feliços, no pensen llevar-se les sabatilles i cada vegada criden més fort el seu lema: “Seguim sumant!”