El col·legi Joan XXIII celebra la V Setmana STEM

17 abril 2024|Burjassot

Semana STEM Juan XXIII

STEM és l’acrònim en anglés que fa referència a Science, Technology, Engineering and Mathematics (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), i que planteja la integració interdisciplinària d’estes àrees de les ciències en un context associat a l’enginyeria i la tecnologia. Amb esta premissa, el col·legi Joan XXIII de Burjassot ha celebrat, recentment, la V Setmana STEM, mitjançant la qual pretén divulgar la importància de les disciplines que la componen.

Al seu torn, dins de les activitats desenvolupades, es vol posar de manifest el treball realitzat en les diferents matèries de ciències, tecnologia i matemàtiques, en una exposició que ha arreplegat els projectes que l’alumnat, acompanyat pel professorat, ha elaborat de manera autònoma i creativa, sent ells el centre del procés educatiu.

En la inauguració de la Setmana STEM es va comptar amb la presència de l’Alcalde de Burjassot, Rafa García i dels Regidors d’Educació i Cultura, Manuela Carrero i Javier Naharros, respectivament.

Mitjançant dues ponències en les quals van contar la seua experiència vital i professional, María Ruiz, Llicenciada en Ciències Ambientals, i el Dr. en Telecomunicacions, Carlos Alcaide, van explicar als presents que les disciplines STEM són fonamentals per a la societat actual i per al futur de la humanitat. La ciència ajuda a comprendre el món, la tecnologia transforma la forma en què vivim, l’enginyeria resol problemes complexos i les matemàtiques proporcionen les ferramentes per a abordar desafiaments en una àmplia gamma de camps.

Durant l’acte es va fer lliurament dels premis a les guanyadores del VII Concurs de Fotografia Matemàtica a les alumnes Lara Cebrián, de 1er d’ESO D, amb la foto titulada “Matemàtiques en l’horta” i Ángela Sanchis, de 4t ESO B, amb la foto titulada “Agave de oro”. Totes dues fotografies demostren que la naturalesa sap de matemàtiques.

En el col·legi Joan XXIII reafirmen el seu compromís cap als seus estudiants: preparar-los amb coneixements i experiències que realment els ajuden a generar un impacte en el món, que sempre necessita de nosaltres.