El Consell de les Xiquetes i els Xiquets de Burjassot es reuneix amb Francesco Tonucci

4 juliol 2023|Burjassot

Consell-Tonucci 1

Dins del programa d’activitats de la Trobada de la Xarxa Nacional de “La Ciutat de les Xiquetes i els Xiquets”, que es va celebrar a Burjassot els passats dies 22 i 23 de juny, Francesco Tonucci, pedagog i impulsor del projecte, va mantindre una fructífera reunió amb els xiquets i les xiquetes que conformen el Consell de les Xiquetes i els Xiquets de Burjassot.

L’objectiu de la trobada era escoltar de primera mà als més menuts, saber quines són les seues necessitats explicades per ells mateixos i conéixer la seua situació respecte als tres eixos bàsics del projecte de “La Ciutat de les Xiquetes i els Xiquets”: el joc, la participació i l’autonomia. La sessió es va celebrar en aula de la joventut de la Casa de Cultura, lloc on habitualment se sol reunir el Consell de les Xiquetes i els Xiquets. Així, Tonucci va tindre temps per a conversar animadament amb els xiquets i xiquetes presents, aprofitant per a explicar-los, per a interés de la xicalla, quins van ser els seus jocs preferits en el lloc on va transcórrer la seua infantesa. El pedagog va conversar animadament amb tots ells en una dinàmica sessió en la qual, entre tots, es van abordar temes com el joc al carrer, la seua autonomia en una ciutat com Burjassot o la seua independència i seguretat a l’hora de poder anar sols o amb els amics i amigues a l’escola.

Amb tot, la sessió va concloure amb la recollida de totes les propostes del Consell per part de Tonucci per a traslladar-les, l’endemà, als membres del personal directiu de diferents centres escolars, amb els quals també va mantindre una trobada. Per a finalitzar la jornada, es va oferir un berenar i la regidora de Protecció i Drets de la Infància, Yolanda Andrés i la regidora d’Educació, Manuela Carrero, van entregar un diploma a cada component del Consell, agraint-los amb això la seua col·laboració i el seu treball constant, al llarg de tot el curs escolar, en la millora del seu poble.

La Trobada de la Xarxa Nacional de “La Ciutat de les Xiquetes i els Xiquets” va servir per a realitzar un diagnòstic de la situació de Burjassot amb l’objectiu de continuar fent d’ella una ciutat el més adequada i amable possible amb les necessitats de les xiquetes i els xiquets, objectiu principal del projecte internacional de “La Ciutat de les Xiquetes i els Xiquets”, al qual Burjassot es va adherir al març de 2022.