El grup de ‘Barris Inclusius’ del CS Díaz Pintado confecciona un arbre de Nadal de punt de ganxo

22 desembre 2022|Burjassot

Árbol de Navidad ganchillo Barris Inclusius

Han estat des de l’estiu, tix que et tix, i ara, per fi, arribada el Nadal, han ‘plantat’ el seu propi arbre, fruit del treball, les ganes, però sobretot la il·lusió que han posat en cada hora aprenent i teixint juntes. Les dones que formen part del programa ‘Barris Inclusius’, que es desenvolupa en el CS Díaz Pintado de Burjassot, han teixit una gran arbre de Nadal de punt de ganxo que ja llueix, ben acolorit, en el centre socioeducatiu.

Al llarg d’aquests últims mesos, les més de 25 dones que han passat pel programa ‘Barris Inclusius’ han treballat en aquest projecte que ara ha culminat amb aquest gran arbre, totalment artesanal, que ahir va visitar l’alcalde de Burjassot, Rafa García, el qual va aprofitar per a felicitar a tot el grup i a les coordinadores responsables, “per un treball simplement excepcional”.

A més, el primer edil, que va acudir acompanyat de la regidora de Serveis Socials, Isabel Mª Mora; del regidor de Festes i Serveis Municipals, Manuel Pérez Menero i del regidor de Governació, Juan Gabriel Sánchez, va demanar al grup que, per al Nadal de 2023, teixiren un arbre encara més gran perquè adornara l’interior del Consistori, comprometent-se l’Ajuntament a confeccionar l’estructura perquè elles el visten amb el seu art de punt de ganxo. Una petició que tot el grup va acceptar amb molt de gust.

‘Barris Inclusius’ és un programa d’intervenció soci comunitària, impulsat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que desenvolupen els Ajuntaments amb l’objectiu de promoure la integració i la cohesió social en barris vulnerables, donant resposta a problemes socials, econòmics, ambientals, demogràfics i físics.

“Amb projectes com l’elaboració d’aquest arbre, a base de punt de gantxo en aquest cas, les 25 dones que han passat pel programa, no sols han aprés a teixir, sinó que han eixit de les seues cases per a relacionar-se amb altres dones, han guanyat confiança en si mateixes, han pres les seues pròpies decisions que, encara que senzilles en aquest cas, les empodera per a atrevir-se a prendre altres i s’han secundat totes molt, trobant una xarxa social de la qual algunes manquen”, han declarat les coordinadores de ‘Barris Inclusius’ a Burjassot.