L’IES Vicent Andrés Estellés compta amb 32 alumnes mediadors

23 gener 2018|Burjassot

IES ESTELLÉS- Jornada mediación

Intervenir en els conflictes, ajudar als companys davant un problema, etc. Aquestes accions, i moltes més, són les que realitzen un grup de 32 alumnes i alumnes de l’IES Vicent Andrés Estellés de Burjassot com a mediadors en el seu centre. 

Aquest projecte, engegat pel centre en el curs 2003/04 aconsegueix, a través de la mediació dels alumnes, la resolució de conflictes i la millora en la convivència del centre. Els alumnes i les alumnes mediadores pertanyen als cursos de segon a quart de l’ESO i de 1er de Batxiller. 

La principal tasca dels mediadors, coordinats per Inma Salvador, és ajudar als seus companys davant una situació de conflicte: se’ls proposa realitzar una mediació de forma voluntària i respectant les bases de la mediació que són el respecte entre tots dos, confidencialitat, imparcialitat “i, el millor, seran ells els que proposen la solució en la qual ningú perd, tots dos guanyen“, tal com han assenyalat des del centre educatiu.

El procés de mediació requereix una preparació prèvia dels mediadors que es formen en un curs de diversos dies, a través del qual, se’ls dota de recursos en tècniques de comunicació i practiquen les diferents fases que es requereixen en una mediació. En aquest curs, el grup s’ha incrementat amb nous companys que han compartit amb alumnes de l’Institut Comarcal, el nou curs de formació, “estan molt il·lusionats i amb ganes de poder posar en pràctica totes aqueixes tècniques que han estat aprenent en les diferents dinàmiques plantejades“.

El grup de mediadores i mediadors té moltes inquietuds i un ampli ventall d’activitats a realitzar a més de les mediacions: passar per les classes per a donar a conèixer el sentit i importància de la mediació com a resolució a problemes de relació, posar en pràctica tot allò après amb simulacions de mediacions i, al desembre alguns van poder participar en la XIV Trobada d’alumnat mediador que es va realitzar a València.