El mural del parc María Marzo, entre els millors de desembre de l’aplicació Street Art Cities

23 desembre 2021|Burjassot

Grafiti María Marzo

L’impressionant mural que llueix en el nou parc María Marzo de Burjassot, obra dels artistes locals Mawe (Nacho Cano) i Xemayo (Xema González) ha traspassat les fronteres locals i nacionals per a fer-se buit entre els murals de carrer més ben valorats del món. Ha sigut gràcies a Street Art Cities, una web i app especialista en l’art urbà que il·lustra les ciutats de molt diverses zones del planeta. Actualment, aquesta comunitat té registrades 36.798 murals, pintats en 938 ciutats de 93 països diferents, I esperem que pròximament, Burjassot i el mural de María Marzo formen part d’aquesta tribu mundial amant de l’art urbà.

Cada mes de l’any, Street Art Cities llança una enquesta entre el seu públic, a través de les xarxes socials, per a votar el millor mural del mes. I aquest mes de desembre, el mural de Burjassot, més de 500 m² que mostren l’essència del municipi a colp d’esprai, està entre els murals que els seguidors i seguidores poden votar i triar com a millor, per la qual cosa les persones que ho desitgen poden entrar i votar pel mural de Burjassot.

Amb aquesta app, els interessats i interessades en l’art urbà conéixer la ubicació de nombroses obres d’art, visualitzant-les a través del mapa. A València de fet ja hi ha més de 30 obres registrades. I a més, l’eina digital porta informació sobre els autors o autores, relacionant les seues obres, i, en alguns casos, informació específica de l’obra com el motiu de la seua creació, el seu significat etc…