El Saló de Plens acull el Ple d’Investidura Infantil

28 novembre 2016|Burjassot

Dimecres que ve, 30 de novembre, a les 18 h, el Saló de Plens del Consistori de Burjassot acollirà un Ple Extraordinari d’Investidura mai abans vist ni celebrat. Presidit per l’alcalde de Burjassot, Rafa García, aquesta inèdita sessió plenària servirà perquè diferents xiquets i xiquetes de Burjassot siguen investits com a regidors, de cara a la celebració de pròxims Plens Infantils.

La celebració d’aquesta primera sessió del Ple Infantil, la d’Investidura, s’emmarca com un dels primers projectes que la Regidoria d’Educació, dirigida per Laura Espinosa, juntament amb el treball de l’àrea de Joventut de l’Ajuntament, l’Agència Jove, i la comunitat educativa de Burjassot han engegat dins del pla Burjassot Ciutat Educadora.

Al llarg de les últimes setmanes, diferents centres educatius i entitats socials, com les Falles, han visitat l’Ajuntament per a conéixer, amb l’acompanyament de diferents regidors, el funcionament del consistori, el treball de cada regidoria i com es desenvolupa una sessió plenària. Paral·lelament, s’han anat conformant les diferents regidories que conformaran aquest Ple Infantil i els xiquets i les xiquetes que s’investiran com a regidors i regidores de cadascuna d’elles.

Així, representants del CEIP Nostra Senyora dels Desemparats dirigiran la regidoria de Cultura, mentre que els representants del col·legi La Fontaine estaran al capdavant de la regidoria de la Dona. Els xiquets i les xiquetes de l’Esplai Les Sitges també estaran representats en aquest Ple Infantil i ho faran dirigint la regidoria de la 3ª Edat. La Regidoria d’Educació serà per als representants de la Falla Isaac Peral, mentre que xiquets i xiquetes de la Falla Mendizábal dirigiran l’àrea d’Esports. Finalment, els xiquets i les xiquetes del CEIP Sant Joan de Ribera s’ocuparan de Medi Ambient, els de el CEIP Miguel Bordonau s’ocuparan de la regidoria que posa l’accent sobre la població en risc d’exclusió social, el CEIP Fernando de los Ríos portarà la regidoria de Policia i el col·legi Juan XXIII s’ocuparà de la regidoria de Benestar Animal.

Una vegada celebrat el Ple d’Investidura, que estarà amenitzat amb una animació de l’Escola Municipal d’Animadors, ANIMA’T, cada regidoria es posarà a treballar per a preparar la primera sessió de Ple Infantil, que tindrà lloc en el pròxim mes de febrer. Els representants de cadascuna de les àrees de treball hauran d’elevar al Ple, diferents propostes i idees, a l’estil de les mocions dels adults, que redunden en la millora del municipi de Burjassot. Unes idees aquestes que s’estudiaran, debatran i se sotmetran a votació, com succeeix en tots els Plens. I el que és millor, si aquestes foren viables, tal com ha manifestat la regidora Laura Espinosa, “el compromís municipal és poder arribar a materialitzar, en la mesura del possible, aquestes propostes pensades i ideades pels nostres xiquets i xiquetes”.