El Teatre Real de Madrid, dins del Projecte LÓVA, premia el pòdcast de l’IES Vicent Andrés Estellés

14 febrer 2024|Burjassot

IES VICENT ANDRÉS ESTELLÉS Premio LÓVA

L’alumnat de primer d’ESO D de l’IES Vicent Andrés Estellés de Burjassot acaba de rebre un premi del Teatre Real de Madrid. En el marc del projecte LÓVA (L’Òpera, un Vehicle d’Aprenentatge), els alumnes de l’Estellés, integrants de la companyia d’òpera “L@s Pelotas”, han participat com a companyia activa, a nivell nacional, en les sol·licituds d’un dels sis lots de ‘Caixes per a fer LÓVA’, amb un pòdcast realitzat per tots els membres de la companyia.

I el passat 8 de febrer, “L@s Pelotas” van rebre la notícia. El grup ha sigut premiat amb un d’estos lots compost per dos caixes: una caixa de ferramentes perquè la companyia construïsca tot el que la imaginació permeta i una caixa de campanes afinades per a jugar amb la música i compondre melodies. El premi ha arribat a l’institut de Burjassot, després que la coordinació del projecte LÓVA, dins del Departament de Promoció Cultural i Noves Audiències del Teatre Real de Madrid, haja qualificat la tasca com a “fantàstica i entusiasta”.

LÓVA (L’Òpera, un Vehicle d’Aprenentatge) és un projecte educatiu que es realitza, principalment, en centres de primària i en els primers cursos de secundària, on la tutora o tutor convertix la seua aula en una companyia d’òpera. La classe dedica un curs complet a formar la companyia en la qual l’alumnat s’organitza per equips professionals: dramatúrgia, caracterització, vestuari, interpretació, relacions públiques, producció, il·luminació, regiduria, escenografia, coreografia i música. L’agrupació crea i estrena la seua pròpia òpera en funcions i no compta amb ajuda d’adults.

L’estrena de l’òpera de la companyia “L@s Pelotas” està previst per al pròxim 28 de maig, en la Sala d’actes de la Casa de Cultura de Burjassot.