El teatre torna a Burjassot amb “9”, de la companyia valenciana Perros Daneses

7 octubre 2021|Burjassot

Des de 22/10/2021 fins a 22/10/2021

Cartel Nueve 22-10-2021

Un xic d’origen magrebí és acusat d’assassinar al seu pare i un jurat popular haurà de decidir si està provada o no la seua implicació en el parricidi. Amb aquesta situació arranca “9”, la producció teatral de la companyia Perros Daneses amb què Burjassot reactiva la seua programació de teatre, després de prop de dos anys paralitzada per la pandèmia. La funció, per a públic adult, tindrà lloc en el Centre Cultural Tívoli, el divendres 22 d’octubre, a les 20h. És en castellà i el preu de les entrades és de 6 euros. Les entrades poden adquirir-se, telemàticament, en aquest ENLLAÇ.

Escrita per Javier Sahuquillo i dirigida per Miguel Ángel Romo, “9” és una revisió del famós text “Doce hombres sin  piedad”, de Reginald Rose que, en 1957, va ser portat al cinema amb èxit per Sidney Lumet i el protagonisme d’Henry Fonda. De fet, el film es va convertir en tot un referent dels drames judicials inspirant centenars de pel·lícules i obres de teatre posteriors.

PUNXA ACÍ PER A VEURE EL VÍDEO

En aquesta revisió, Sahuquillo redueix el nombre de membres del jurat i reparteix el protagonisme entre cinc dones i quatre homes, concentrant tota l’acció a la sala de deliberacions i encadenant els diàlegs, trepidants, sense descans. De la interpretació s’encarreguen nou pesos pesants de l’escena teatral valenciana com són Inma Sancho, Leo de Bari, professor del Taller de Teatre de Burjassot per cert, Resu Belmonte, Toni Misó, Laura Sanchis, José Picó Puchades, María Poquet, Alba Gutiérrez i Arturo Sebastià.

Si hem de condemnar a qualsevol a presó permanent revisable, crec que li hem de dedicar, almenys, vint minuts de les nostres vides”. És una de les frases que enuncia la jurat número 7, l’única que planteja dubtes i obri el debat sobre la culpabilitat de l’acusat ja que, al principi, els altres huit membres ho tenen molt clar. A partir de d’eixe moment, s’obrirà tot un thriller psicològic en el qual el jurat en ple analitzarà totes les proves de l’assassinat en un afany per descobrir la veritat i, al temps, enfonsar tota una sèrie de prejudicis ètics i morals, propis de la societat occidental.