La primera conferència del cicle “Història en les Sitges de Burjassot” tindrà lloc el dijous 13 de juny

10 juny 2024|Burjassot

Des de 13/06/2024 fins a 13/06/2024

Conferencias UV

Després de la presentació, la setmana passada, del cicle de conferències “Història en les Sitges de Burjassot”, que desenvoluparan l’Ajuntament de Burjassot, a través de la regidoria de Cultura i Patrimoni que dirigix Javier Naharros i la Universitat de València, des del Vicerectorat de Cultura i Societat, la primera d’elles tinsdrà lloc el dijous 13 de juny.

Amb l’Embarronat de Les Sitges com a escenari, la conferència serà a les 18.30 hores i estarà impartida per Marta Manzanares Mileo. Graduada en Història, doctora per la Universitat de Barcelona i professora en la Universitat Autònoma de Madrid, Marta Manzanares impartirà la conferència Menjar i beure a l’Espanya moderna. L’alimentació en perspectiva històrica.

El cicle de conferències s’engloba entorn de l’eix temàtic “La fam i l’abundància. Aprovisionament i alimentació en perspectiva històrica” i estarà impartit per professors i investigadors procedents de diferents universitats espanyoles. A través de quatre conferències, s’exploraran diferents aspectes relacionats amb l’alimentació, i la falta d’ella, el proveïment urbà i la gestió dels queviures de primera necessitat en un ampli marc cronològic i espacial, que portarà a recórrer diferents moments i llocs essencials de les èpoques moderna i contemporània.

D’esta manera, en un marc tan significatiu –i relacionat amb l’alimentació i el proveïment– com són les Sitges de Burjassot, este cicle espera servir a un millor coneixement d’este fenomen tan natural com transformat, utilitzat –i fins i tot instrumentalitzat– social, política i culturalment al llarg dels segles.