Èxit de la I Trobada de Cibermanagers a Burjassot

19 abril 2024|Burjassot

Cibermanagers

Ha sigut un matí lúdic, educatiu, d’aprenentatge i amb molt bon rotllo entre totes i tots els participants. La Casa de Cultura de Burjassot ha acollit la celebració I Trobada Cibermanagers per a la Igualtat, un esdeveniment que arribava al municipi de la mà de les Regidories d’Educació i Igualtat i Feminisme, dirigides per Manuela Carrero i Yolanda Andrés, per a posar l’accent en prevenció de la violència de gènere en el context digital.

La jornada, que ha comptat amb l’assistència de la directora de l’Institut de la Dona, Isabel García i de l’alcalde de Burjassot, Rafa García, ha servit per a posar en comú tot el que professorat i alumnat han aprés, els darrers mesos, per a fomentar la convivència positiva i la conducta igualitària en els centres educatius.

Este és l’objectiu del programa Cibermanagers a través del qual també es vol ajudar a previndre qualsevol forma de ciberviolència com puga ser la difusió de contingut íntim. Es tracta d’un programa assistit per part de PantallasAmigas perquè des dels centres educatius es puga implementar de manera autònoma.

A Burjassot, s’ha comptat amb la participació dels centres La Fontaine i Joan XXIII i els IES Vicent Andrés Estellés, Federica Montseny i Comarcal. Tant l’alumnat com el professorat ha comptat la seua experiència amb el projecte i han destacat la importància de l’educació en valors per a erradicar qualsevol tipus de desigualtat.

La trobada ha comptat també, com a mestre de cerimònies, amb el youtuber @yosoytumaoficial i, amb la participació de professionals de Cadis, Alacant i Madrid. Així mateix, també ha estat a Burjassot l’alumnat d’un dels centres participants de Trebujena (Cadis).

Burjassot és el primer Cibermunicipi de Cibermanagers per a la Igualtat d’Espanya.