García Márquez, protagonista del Club de Lectura 2023

22 novembre 2023|Burjassot

Des de 01/12/2023 fins a 01/12/2023

Crónica de una muerte anunciada

Divendres que ve 1 de desembre, la Biblioteca d’Adults de Burjassot celebrarà, a les 19.00 hores, l’última sessió de l’any del Club de Lectura. En esta ocasió, les components del Club tindran l’oportunitat de departir i comentar tot el que han descobert en la lectura de Crónica de una muerte anunciada, de Gabriel García Márquez.

La novel·la del genial García Márquez va representar un acostament entre el gènere periodístic i el narratiu, i una aproximació a la novel·la policial. La història s’inspira en un succés real, ocorregut, el 1951, en el municipi de Sucre, a Colòmbia, del qual l’autor va prendre l’acció central, els protagonistes, l’escenari i les circumstàncies, alterant-lo narrativament, però sense descurar mai les dades i les precisions obligades en tota crònica periodística.

Gabriel García Márquez va ser un escriptor i periodista colombià reconegut principalment per les seues novel·les i contes encara que també va escriure narrativa de no ficció, discursos, reportatges, crítiques cinematogràfiques i memòries. Va estudiar dret i periodisme en la Universitat Nacional de Colòmbia i comença les primeres col·laboracions periodístiques en el diari El Espectador. Va ser conegut com Gabo, i familiarment i pels seus amics, com Gabito. El 1982, va rebre el Premi Nobel de Literatura.