La Biblioteca Infantil de Burjassot recicla, redueix i reutilitza en el mes de juny

6 juny 2017|Burjassot

Bibliotecas Municipales junio

La celebració en aquest mes de juny del Dia Mundial del Medi ambient servirà de fil conductor de les activitats programades per l’equip de Biblioteques Municipals de Burjassot per a aquest mes. Activitats que començaran el dijous 8 de juny amb una divertida vesprada de foment de la lectura per als més xiquets de la casa.

Eixe dia, a les 18 hores, els xiquets es reuniran en la Biblioteca Infantil amb “El Gegant Clementín”, qui posarà cara a diferents temes mediambientals, ensenyant als participants la importància de reutilitzar, reciclar i reduir els residus que es generen. Després de la lectura del llibre en veu alta, tindrà lloc un taller artístic reutilitzant algunes de les coses que se solen tirar al fem i també hi haurà dibuixos per als més menuts.

La segona de les activitats arribarà el divendres 9 de juny a les 18 hores a l’antic Mercat Municipal de la mà d’Espai Dona, el servei integral d’atenció a la dona, comptant amb la col·laboració de les Biblioteques Municipals. Aquesta vesprada es posarà en escena el contacontes “El viatge de Flop” sobre la diversitat sexual i la identitat de gènere. A més, es donaran a conèixer els nous títols literaris que les Biblioteques Municipals van a tenir en breu en les seues prestatgeries sobre la diversitat. Es tracta de la “Biblioteca de colors”, que arreplegarà llibres que representen la diversitat sexual, familiar i de gènere. Aquest fons bibliogràfic s’ha aportat gràcies a la col·laboració de Lambda Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transexuales i Bisexuales.

En l’equador del mes, el dimecres 14 de juny a les 18 hores en la Biblioteca Infantil, el video conte “La ciudad basura” continuarà amb la temàtica mediambiental, conscienciant als més menuts. En aquesta ocasió, després del visionat del conte, en el qual es transmet la importància del reciclatge i com ha de fer-se, els participants posaran en pràctica tot allò après en el conte.

El 21 de juny, una de les tècnics de la Biblioteca d’Adults es desplaçarà, junt amb Toni García, al Centre de Reeducació Mariano Ribera de Burjassot per a participar en una de les activitats programades dins de la seua setmana cultural. Es tracta de “Pinto con palabras”, una acció ideada pel propi Toni que, a partir d’una exposició de dibuixos dels monuments més importants de Burjassot, donarà motiu a escriure versos de poetes com Miguel Hernández, Glòria Fuertes o del propi Toni García. Es tracta de fer aflorar la creativitat a través de la poesia i del dibuix.

Com cada últim dijous del mes, el 29 de juny tornarà a la Casa de Cultura el Mercat del Bescanvi de 17:30 a 19:30 hores i l’última activitat del mes serà el divendres 30 de juny. Aqueixa vesprada, a les 19 hores, tindrà lloc, en la Casa de Cultura, la segona sessió del Club de Lectura de les Biblioteques Municipals; sessió que comptarà com a protagonista amb Blasco Ibáñez i la seua obra “Arroz i Tartana”. En aquesta vesprada es comptarà amb la participació de l’historiador burjassoter Luis Expósito.

A aquestes activitats s’uneixen les visites dels centres escolars per a conèixer les Biblioteques Municipals. En aquest mes, els dies 13 i 15 de juny, la visita serà per part dels alumnes del CEIP Fernando de los Ríos.