L’exposició ‘Canvia el conte!’ arriba a Burjassot, emmarcada en la programació pel Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones

8 novembre 2023|Burjassot

Des de 13/11/2023 fins a 24/11/2023

Expo Cambia el cuento web

Les exposicions ocupen un lloc protagonista en la programació que l’Ajuntament de Burjassot, a través de la regidoria d’Igualtat i Feminisme dirigida per Yolanda Andrés, ha confeccionat per a commemorar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. Així, del 13 al 24 de novembre, arriba al municipi l’exposició ‘Canvia el conte’.

La mostra, subvencionada pel Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, està basada en la sensibilització i la prevenció de qualsevol tipus de violència masclista, posant l’accent en la prevenció de les violències sexuals.

Amb el títol “Canvia el conte”, esta exposició arriba a Burjassot dirigida sobretot a la joventut, amb l’objectiu d’impulsar, servint-se de l’art i el disseny, una educació afectiva i sexual saludable, basada en el consentiment i el desig mutu com a base de les relacions sexuals entre els adolescents i joves. Així, la mostra posa l’accent en les relacions equitatives i el respecte a la diversitat sexual i de gènere, per a posar fi a les desigualtats de gènere i previndre qualsevol tipus de violència sexual.

A través de nou panells en format “*roll up”, l’exposició es podrà contemplar tant a la Casa de Cultura com en la planta baixa del consistori. La mostra aborda diferents temàtiques com són el guió de la por en la socialització de les xiques, el poder i saber dir NO, la violència masclista com una violència que s’aprén, el sistema sexe-gènere, les arrels de les violències masclistes, la socialització en el model de feminitat i de masculinitat o les violències sexuals i les seues tipologies, entre altres temes.