L’exposició itinerant “Mujeres españolas. YO DONA” arriba a l’Ajuntament de Burjassot, dins dels actes reivindicatius del 8M

15 febrer 2024|Burjassot

Des de 22/02/2024 fins a 29/02/2024

Des del dijous 22 de febrer, les veïnes i els veïns de Burjassot podran visitar l’exposició itinerant “Mujeres Españolas. YO DONA” a l’Ajuntament del municipi. Una mostra que s’emmarca dins de la programació d’actes per a commemorar el 8M, Dia Internacional de la Dona.

L’exposició, que es podrà visitar fins al dijous 29 de febrer, de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores, efectua una aproximació a les diferents identitats territorials, culturals, socials i professionals de les dones espanyoles basant-se fonamentalment en històries de vides reals i situacions concretes.

Esta mostra sorgix de la col·laboració entre la revista YO DONA i l’Institut de les Dones, a partir de reportatges publicats per la revista en 2010. Estos reportatges pretenen oferir una semblança de diverses dones, de diferents procedències, professió, situació vital i familiar, en diferents zones d’Espanya, de diferents edats. Una espècie de paisatges i figures femenines espanyoles, retrats i llocs: una ciutat, un poble, una plaça, una botiga, etc. Del silenciós Montejo de Tiermes a la cosmopolita Barcelona, o Benidorm, ciutat de forts contrastos o la salobre Santoña. Un total de 17 localitzacions.

A través dels reportatges realitzats per periodistes i escriptores, com Inma Chacón, Rosa Regás, Eugenia Rico, Carme Chaparro, María Dueñas, etc, s’ha pretés realitzar una aproximació sobre què pensen, què senten, quins són els seus somnis o les aspiracions d’un ram de dones. Com se senten lligades o no a la seua terra, les seues prioritats en la vida, la seua carrera professional i com tracten de conciliar, etc. No són dones model, sinó una mostra de la diversitat de dones, no estan totes òbviament, però les que estan si són, tal qual: unes madures, altres joves, urbanes o rurals, professionals liberals, funcionàries, emprenedores, en parella o no, amb família o sense ella, amb formació universitària o amb la bàsica, etc.

Els reportatges van ser realitzats per equips diferents constituïts per una escriptora o una periodista i un fotògraf, convivint cinc dies amb les protagonistes en els seus diferents destins, amb la intenció d’estar molt prop de totes elles i després explicar i fotografiar tot això.